POSLOVNI USPON SENADA DŽAMBIĆA: “Bingo” otvorio šoping centar u Trebinju i preuzeo tvornicu u Brčkom!

/

Vodeća domaća trgovinska kompanija “Bingo” iz Tuzle ostvarila je u kratkom vremenu dva značajna poslovna poduhvata – otvorila je trgovinski centar u Trebinju i preuzela vlasništvo u brčanskoj tvornici namještaja Duka&Bosna.

Novoizgrađeni tržni centar kompanije „Bingo“, koji je svečano otvoren u Trebinju, prostire se na oko  10.000 m2 prodajnog prostora i raznovrsnog trgovinskog i ugostiteljskog sadržaja u kome će raditi oko 150 novouposlenih Trebinjaca.

 

U prisustvu vlasnika kompanije „Bingo“ Senada Džambića, poslovni centar je svečano otvorio gradonačelnik Trebinja Slavko Vučurević, istakavši da će otvaranje najvećeg tržnog centra u regiji donijeti brojne benefite Trebinju i njegovim građanima.

 

„Trebinje je dobilo objekat vrijedan 25 milona KM u građevinskom smislu, a izvođači radova su bili većinom domaće kompanije. Konkretno 2,5 milona KM je inkasirano u budžet od prodaje zemljišta i raznih saglasnosti i dadžbina koje zakon podrazumijeva. Kroz doprinose i poreze za lične dohotke i sve što će se prodavati ovdje, budžet grada Trebinja narednih godina svakako će biti puniji“, rekao je Vučurević dodajući da je za Trebinjce važna i Bingova poslovna politika podrške domaćoj proizvodnji – kroz otkup poljoprivrednih prozvoda, koje potom plasira u svoje prodajne objekte širom BiH.

 

Vučurević je dodao da vjeruje da će se Trebinje – sa najvećim tržnim centrom u regionu, uz povoljnije cijene i razliku u PDV-u u odnosu na susjedne zemlje – „pozicionirati kao najznačajnija trgovačka destinacija u regiji“ i privući još više kupaca iz Crne Gore i Hrvatske.

 

Nekoliko dana ranije Bingo je preuzeo brčanskog proizvođača namještaja Duka&Bosna d.d. kupivši 712.234 dionice ovog preduzeća, čime je vlasnički udio u ovoj kompaniji povećao na 89,9 posto.

 

Tuzlanski trgovac je za ovaj paket dionica platio 3.026.994,50 KM.

 

Bingo će u zakonskom roku objaviti ponudu za preuzimanje i preostalih 10 posto dionica koje nisu u njegovom posjedu.

 

Ovo je druga akvizicija Binga u kratkom vremenu, budući da je početkom novembra od HETA-e kupio tekstilnu fabriku Novitet u Bosanskom Petrovcu.

Izvor

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818 NAPOMENA: PUTEM OVE FORME SE NE MOŽETE PRIJAVLJIVATI NA OGLASE ZA POSAO. MOLIMO VAS DA KORISTITE MAIL ADRESE NAVEDENE U OGLASIMA.


Povezani postovi

FBiH ide u novo zaduženje od 50 miliona KM emisijom obveznica

Federacija Bosne i Hercegovine planira novo zaduženje od 50...

Telefoni na čas mogu jedino u svrhu učenja

Sve škole u Srpskoj posjeduju pravilnike koji propisuju u...

Aerodrom Sarajevo gradi novi terminal u vrijednosti od 200 miliona KM

Aerodrom Sarajevo planira graditi novi terminal, a investicija je...

Sedmi sastanak Odbora za stabilizaciju i pridruživanje EU-Bosna i Hercegovina

Sedmi sastanak Odbora za stabilizaciju i pridruživanje (SP) između Bosne...