Zavidovići: Okončanje radova na uređenje OŠ ”Kovači” tokom idućeg mjeseca

/

Projekti energetske efikasnosti se provode u velikom broju općina, a uz pomoć stranih donatora, kreditnih sredstava kao i sredstava resornih ministarstava, prvo se izvode radovi na obrazovnim i zdravstvenim ustanovama. Na prostoru općine Zavidovići ovaj projekat se već provodi određeni period i njime su obuhvaćene obrazovne institucije.

Kako smo saznali od načelnika općine Zavidovići Hašima Mujanovića svi obrazovni objekti na području ove Općine sagrađeni su prije 40 ili 50 pa i više godina i neophodna je rekonstrukcija istih.

”Jedan u nizu tih objekata ili škola koji su doživjeli svoju rekonstrukciju i adaptaciju s ciljem energetske uštede je i naša Srednja tehnička škola. Pored ove škole svakako bitno je napomenuti da je u toku procedura oko istog takvog uređenja  u područnoj školi Gostović odnosno OŠ Gostović..” kazao je između ostalog Hašim Mujanović, načelnik općine Zavidovići.

Ministar za obrazovanje, nauku, kulturu i sport ZDK Mensur Sinanović posjetio je jučer OŠ “Kovači” u općini Zavidovići kako bi se upoznao sa dinamikom radova na objektu centralne škole koji se realiziraju zajedno sa Razvojnim programom Ujedinjenih naroda UNDP, a u okviru projekta “Zeleni ekonomski razvoj – Povećanje energetske efikasnosti u javnom sektoru u BiH”.

U OŠ “Kovači” predviđena je zamjena krova na dijelu objekta, izolacija tavanskog prostora, limarski, fasaderski radovi i postavljanje vanjskih klupica. Radovi teku planiranom dinamikom, a završetak je predviđen za 15. avgust.

“Mjere povećanja energetske efikasnosti direktno će doprinijeti realizaciji projekta Zeleni ekonomski razvoj, kroz ostvarenje značajnih finansijskih i energetskih ušteda u školi”, istakao je ministar Sinanović.

”Bitno je napomenuti da su nam ostala još samo dva obrazovna  objekta koja treba da dožive istu rekonstrukciju, odnosno adaptiranje i to je OŠ ”Pašin konak” ili
Hajdarovići, i OŠ ”Vozuća”. Dakle ostali objekti Gimnazija, Srednja mješovita škola, Druga osnovna škola, OŠ ”Kovači”, one su već završene tako da možemo reći da svakako tokom iduće godine možemo očekivati okončanje tih projekata. ” pojašnjava Načelnik općine Zavidovići.

Ministar Sinanović posjetio je i Područnu školu “Brezik”, koja je u sastavu OŠ “Kovači”.. Za nadati se da će svi izvedeni radovi doprinijeti boljim uslovima rada u školama kako za  učenike ovih obrazovnih institucija tako i za uposlenike istih.

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818 NAPOMENA: PUTEM OVE FORME SE NE MOŽETE PRIJAVLJIVATI NA OGLASE ZA POSAO. MOLIMO VAS DA KORISTITE MAIL ADRESE NAVEDENE U OGLASIMA.


Povezani postovi

ProCredit Bank dobitnik nagrade “Zlatni BAM” za izvanredan rast depozita stanovništva

ProCredit Bank je dobitnik prestižne nagrade Zlatni BAM, koju...

Evo koliko koštaju najskuplji stan i kuća u BiH, ali i gdje su najjeftiniji stanovi na Balkanu!

Potražnja za nekretninama u Bosni i Hercegovini stalno raste,...

Četrdeset zaposlenika UIO palo na ispitu općeg znanja, neki su premješteni na niže pozicije

Četrdeset od 127 radnika Uprave za indirektno oporezivanje Bosne...