POTPISAN UGOVOR O NAČINU FUNKCIONISANJA JAVNE USTANOVE CENTAR ZA DJECU I ODRASLE OSOBE S POSEBNIM POTREBAMA ZENIČKO-DOBOJSKOG KANTONA

/

Danas je,  u Ministarstvu za rad, socijalnu poltiku i izbjeglice Zeničko-dobojskog kantona, potpisan Ugovor o načinu funkcionisanja JU Centar za djecu i odrasle osobe s posebnim potrebama Zeničko-dobojskog kantona koja na području Zeničko-dobojskog kantona djeluje od 2014. godine. Ovim Ugovorom se uređuju međusobna prava i obaveza između ugovornih strana o načinu funkcionisanja i finansiranja usluga u svim poslovnim jedinicama i odjeljenjima Ustanove na području Zeničko-dobojskog kantona.

Zeničko-dobojski kanton – Ministarstvo za rad, socijalnu politiku i izbjeglice će omogućiti podršku za rad Ustanove u vrijednosti oko 1.000.000,00 KM na godišnjem nivou.

Ugovor su potpisali, u ime Zeničko-dobojskog kantona,  Nurđehan Šahinović, ministar za rad, socijalnu politiku i izbjeglice, a u ime JU Centar za djecu i odrasle osobe s posebnim potrebama Zeničko-dobojskog kantona Meldina Ugarak, direktorica.

Nakon ovoga će uslijediti aktivnosti na potpisivanju ugovora i od strane gradonačelnika/načelnica/ka općina sa područja Zeničko-dobojskog kantona u skladu sa ranije preuzetim obavezama.

Zosradio.ba/zdk

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818 NAPOMENA: PUTEM OVE FORME SE NE MOŽETE PRIJAVLJIVATI NA OGLASE ZA POSAO. MOLIMO VAS DA KORISTITE MAIL ADRESE NAVEDENE U OGLASIMA.


Povezani postovi

UKC Tuzla razmatra žalbu: Odluka o nabavci linearnog akceleratora u ponedjeljak!

Nakon što je od strane Ureda za razmatranje žalbi...

Očekuje nas velika promjena vremena: Od ponedjeljka mraz i niske temperature

Jutros je u Krajini pretežno oblačno vrijeme sa kišom,...

Stanovnika sve manje, a glasača sve više: Šta se krije iza ove statistike u BiH?

Šestog oktobra održavaju se lokalni izbori na kojima pravo...

Znate li koliko dugo morate čuvati dokaze o plaćenim računima u BiH?

Praksa pokazuje da se znalo događati da stanovnici čuvaju...