Poljoprivredni proizvođači u FBiH najavili proteste neviđenih razmjera

/

Nakon sastanka Udruženja poljoprivrednika Federacije BiH, saopšteno je da Budžet FBiH za 2018. godinu treba usvojiti najkasnije do 15. januara.

Poljoprivredni proizvođači ističu da je predloženi budžet za poljoprivrednu proizvodnju mali, međutim bez usvajanja Budžeta FBiH, oni ostaju i bez tog iznosa, čime se poljoprivrednici dovode u vrlo tešku situaciju.

Zbog toga poljoprivredni proizvođači u FBiH traže hitno sazivanje sjednica oba doma Parlamenta FBiH…

“Ne želimo da budemo taoci nikakvih politikanstava, politika i prebijanja bilo kakvih računa preko naših leđa”, kazao je predsjednik Udruženja poljoprivrednika Federacije BiH, Nedžad Bićo.

Bićo je kazao da će poljoprivredici, ukoliko ne dođe do usvajanja budžeta do 15. januara, već od 20. januara biti spremni za proteste neviđenih razmjera koji će, kako tvrdi, pored blokade institucija, obuhvatati i blokade puteva, graničnih prelaza i slično.

zosradio.ba/haber.ba

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818 NAPOMENA: PUTEM OVE FORME SE NE MOŽETE PRIJAVLJIVATI NA OGLASE ZA POSAO. MOLIMO VAS DA KORISTITE MAIL ADRESE NAVEDENE U OGLASIMA.


Povezani postovi

Poskupljuju rodni listovi, uvjerenja o državljanstvu i vjenčani listovi

Vlada Federacije BiH je jučer, na sjednici u Sarajevu,...

U BiH je blizu 17 hiljada korisnika javnih kuhinja

U sklopu kampanje “Niko gladan – Niko sam” u...

ProCredit Bank dobitnik nagrade “Zlatni BAM” za izvanredan rast depozita stanovništva

ProCredit Bank je dobitnik prestižne nagrade Zlatni BAM, koju...