Islamska zajednica BiH odredila cijenu kurbana

/

Pod predsjedavanjem reisu-l-uleme Huseina ef. Kavazovića danas je održana 36. redovna sjednica Rijaseta Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini, na kojoj je određena cijena kurbana za 2017. godinu.

– Cijena kurbana ima isti iznos kao i prošle godine tj. 350 KM. Po ovoj tačci dnevnog reda reisu-l-ulema je insistirao na tome da se kurbani nabavljaju od uzgajivača stoke iz povratničkih mjesta – stoji u saopćenju iz IZ u BiH.

Uz ostalo je na inicijativu Bošnjaka koji žive u Italiji i na prijedlog Uprave za vanjske poslove i dijasporu Rijaseta IZ u BiH odobreno pokretanje procedure registrovanja Islamske zajednice Bošnjaka u Italiji.

– Rijaset je razmatrao i oblike pomoći porodici tragično nastradalog imama Admira ef. Vukovića, te druga pitanja iz oblasti imovinsko-pravnih odnosa i radno pravnog statusa uposlenika-  navodi se u saopćenju.

zosradio.ba/avaz.ba

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818 NAPOMENA: PUTEM OVE FORME SE NE MOŽETE PRIJAVLJIVATI NA OGLASE ZA POSAO. MOLIMO VAS DA KORISTITE MAIL ADRESE NAVEDENE U OGLASIMA.


Povezani postovi

Život strankinja u BiH bez legalizovanog boravka

Suada Mehmeti iz Kosova je sa roditeljima došla u...

Zatraženo povećanje naknade članovima Odbora Agencije za javne nabavke BiH, zasad za 350 KM

Agencija za javne nabavke Bosne i Hercegovine predložila je...

Poskupljuju rodni listovi, uvjerenja o državljanstvu i vjenčani listovi

Vlada Federacije BiH je jučer, na sjednici u Sarajevu,...

U BiH je blizu 17 hiljada korisnika javnih kuhinja

U sklopu kampanje “Niko gladan – Niko sam” u...