Za penzionisanje zaposlenika 500 hiljada KM

/

Federalna vlada usvojila je Program utroška dijela sredstava utvrđenih u Budžetu FBiH za 2017. godinu Federalnom ministarstvu energije, rudarstva i industrije na poziciji subvencije privatnim preduzećima i poduzetnicima za uplatu doprinosa u svrhu penzionisanja zaposlenika, u iznosu od 500.000 KM.

Korisnici sredstava po ovom programu su preduzeća u poteškoćama ili stečaju sa sjedištem u FBiH čija je primarna djelatnost metalna, elektro i automobilska industrija, građevinska, drvna, papirna i grafička industrija, proizvodnja tekstila, kože i obuće, hemijska i industrija gume i plastike.

Privatna preduzeća mogu ostvariti pravo na dodjelu ovih sredstava samo po jednom podnesenom zahtjevu, uz uslov da zapošljavaju najmanje 20 radnika. Jednom privrednom društvu maksimalno može biti dodijeljeno 150.000 KM.

Program traje do utroška sredstava.

zosradio.ba/gracanicki.ba

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818 NAPOMENA: PUTEM OVE FORME SE NE MOŽETE PRIJAVLJIVATI NA OGLASE ZA POSAO. MOLIMO VAS DA KORISTITE MAIL ADRESE NAVEDENE U OGLASIMA.


Povezani postovi

Očekuje se umjeren ekonomski rast, inflacija u trećem kvartalu 2,2 odsto

Centralna banka BiH očekuje umjeren ekonomski rast u trećem...

U Bosni i Hercegovini nedostaje oko 70.000 radnika

Trenutno u Bosni i Hercegovini u svim sektorima nedostaje...

Nevrijeme stiglo u BiH: Ulice pod vodom, kolaps u saobraćaju

Kako su meteorolozi i najavili, nevrijeme je danas, 28....

Alarmantno poskupljenje u BiH: Potrošači u krizi, vlasti bez konkretnih mjera!

U svega nekoliko proteklih dana saznali smo da će...