Zvizdić: BiH mora biti modernizovana i usklađena sa pravnom stečevinom EU

/

Cilj posjete Americi je, dodao je Zvidić, razgovor o aktuelnoj situaciji i trendovima u BiH te baznim prioritetima Vijeća ministara BiH.

“To nije samo pitanje ekonomske reforme, već generalnim pravcima djelovanja vanjske politike i unutrašnjim pitanjima koji bi trebali da ojačaju ekonomsku bazu BiH te poboljšaju životni standard stanovnika”,pojasnio je Zvizdić.

Naglasio je da je predstavnike State Departmenta informirao i o dosada realiziranim ciljevima i ključnim prioritetima, a to su evropske integracije i članstvo u NATO-u.

“Evropske integracije ostaju naš glavni vanjsko-politički cilj”, poručio je Zvizdić.

Također je naglasio da sve institucije rade vrlo konzistentno i vrlo naporno, jer su to ciljevi koji će dodatno etablirati BiH unutar međunarodnog okvira, ali i unaprijediti socio-ekonomsko i političko stanje u BiH. 

Predsjedavajući Vijeća ministara BiH Denis Zvizdić danas će prisustvovati proljetnoj Skupštini Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) i Svjetske banke u Washingtonu.
zosradio.ba/klix.ba

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818 NAPOMENA: PUTEM OVE FORME SE NE MOŽETE PRIJAVLJIVATI NA OGLASE ZA POSAO. MOLIMO VAS DA KORISTITE MAIL ADRESE NAVEDENE U OGLASIMA.


Povezani postovi

Očekuje se umjeren ekonomski rast, inflacija u trećem kvartalu 2,2 odsto

Centralna banka BiH očekuje umjeren ekonomski rast u trećem...

U Bosni i Hercegovini nedostaje oko 70.000 radnika

Trenutno u Bosni i Hercegovini u svim sektorima nedostaje...

Nevrijeme stiglo u BiH: Ulice pod vodom, kolaps u saobraćaju

Kako su meteorolozi i najavili, nevrijeme je danas, 28....

Alarmantno poskupljenje u BiH: Potrošači u krizi, vlasti bez konkretnih mjera!

U svega nekoliko proteklih dana saznali smo da će...