Svjetsko prvenstvo za djevojčice iz Tešnja i Gračanice!

/

Zahvaljujući napornom radu na trenažnom procesu u toku cijele sezone, ali i u toku ljetnog raspusta, rezultatima ostvarenim na domaćim takmičenjima, prve tri rangirane Juniorske ženske formacije u Akrobatskom Rock and Roll-u stekle su pravo učešća na Svjetskom prvenstvu koje će se održati ovog vikenda, 08.10.2016. u Pragu, Republika Češka.


rock-princess

Plesni klub “Rock step” Gračanica – Formacija “Rock princess”: Azra Grbić, Adna Mehurić, Uma Suman, Iman Hadžihasanović, Ena Okanović, Noa Operhal, Sajra Nišić, Zara Buljubašić, Kanita Ćudić, Ajna Valjevac, Nadina Mejremić i Hana Alić (trener – Namik Trutović)

Na ovom takmičenju Bosnu i Hercegovinu će predstavljati “Rock princess” i “Egyptians” iz Gračanice – plesni klub Rock step i “Stars” iz Tešnja – plesni klub Win.

egyptians

Plesni klub “Rock step” Gračanica – formacija “Egyptians”: Nejra Sejdinović, Alina Čubrilović, Tajra Šabić, Dženana Karić, Lejla Pjanić, Sumeja Ibrahimović, Berina Avdagić, Nejla Husičić, Emina Hodžić i Ajla Hadžikadunić (trener – Namik Trutović)

Večeras oko 21:00h je krenuo BH tim iz Gračanice, ispred BKC sa 22 takmičarke i 30 pratilaca. Autobus je došao do Tešnja gdje je oko 22:00h primljen dio BH tima iz Tešnja.

Prvi dan je planiran obilazak Praga, generalna proba za takmičare, a onda slijedi karantin do jutarnjih sati kada takmičarke imaju još jednu kratku probu za nastup na Svjetskom prvenstvu.

win-stars

Plesni klub “Win” Tešanj formacija “Stars”: Emma Kokić, Esma Halilović, Lamija Smailbegović, Naida Halilović, Naira Čamdžić, Nejla Bedak, Nejla Sejmenović, Nejra Sinanović, Saira Čamdžić, Sara Ćostović, Silma Kovačević i Zerina Husibegović (trener: Ernad Bedak)

Nakon noćenja u Pragu, BH tim u jutarnjim satima u nedjelju 09.10.2016. kreće u obilazak Beča – Austrija, nakon čega se vraćaju u našu domovinu.

BH timu sa trenerima Namik Trutović (Tuzla) i Ernad Bedak (Tešanj) želimo uspješan nastup na Svjetskom prvenstvu.

Obzirom da većina takmičarki prvi put učestvuje na Svjetskom prvenstvu, očekujemo da će to biti jedno plodno iskustvo koje će naše takmičare motivisati na još više rada i postizanja dobrih rezultata.

PK Rock step ne brine za budućnost jer su već u pripremi novi takmičari koji će nam se za nekoliko godina pridružiti na velikim takmičenjima.

winx

Formacija Winx – PK “Rock step” Gračanica sa trenerom: Namik Trutović

Izvor

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818 NAPOMENA: PUTEM OVE FORME SE NE MOŽETE PRIJAVLJIVATI NA OGLASE ZA POSAO. MOLIMO VAS DA KORISTITE MAIL ADRESE NAVEDENE U OGLASIMA.


Povezani postovi

Posljedice suše odražavaju se na cijene hrane: Čekaju li nas nova poskupljenja

Katastrofalna suša ovog ljeta izazvala je velike štete na...

Kiša u većem dijelu BiH

Danas se u Bosni i Hercegovini očekuje pretežno oblačno...

Keks i čokolada kao luksuz: Ko će sebi priuštiti čokoladu po cijeni od 10 KM?

Dugotrajan rast troškova, ponajviše sirovina, natjerao je preduzeća iz...

Visoke školarine u BiH: Roditelji uzimaju kredite za obrazovanje svoje djece

Visoke cijene studija, skup podstanarski život i često neuvjetni...