Zukić: Izmjene Zakona o igrama na sreću i porezu na dohodak uskoro u proceduri

/

Vlada Federacije BiH tokom iduće sedmice uputit će u parlamentarnu proceduru izmjene i dopune Zakona o igrama na sreću i Zakona o porezu na dohodak izjavio je danas Feni poslanik u Predstavničkom domu Parlamenta FBiH, generalni sekretar Stranke demokratske akcije (SDA) Amir Zukić.

Kaže da su ove zakonske izmjene rezultat djelovanja parlamentaraca u proteklih osam mjeseci, te će biti “objedinjen široki spektar izmjena i dopuna, koje će sve manjkavosti eliminirati kako bi ova oblast bila korektno uređena”.Poslanici Amir Zukić i Omer Škaljo uputili su Vladi FBiH svoj prijedlog izmjena i dopuna, čija je svrha da se oporezuju sve vrste klađenja, odnosno da se oporezuje ono gdje je sigurno dolazilo do manipulacija.Predložili su da se „dobici oporezuju na mjestu gdje igrač učestvuje u klađenju to jest gdje troši novac, a ne po mjestu registracije kladionice“.”Sugerisali smo da sredstva idu po mjestu uplate ili u federalni budžet, odnosno da se usmjere za penzije ili u neka nužna davanja. U tom smislu i dalje insistiram na porodiljskom fondu, koji je neophodan”, kazao je Zukić.

Navodeći da su aktivnosti parlamentaraca urodile plodom potvrdio je da Vlada Federacije BiH u ovom momentu u pravom smjeru čini sve da bismo imali kvalitetne zakone o igrama na sreću i o porezu na dohodak, od kojih će “država imati koristi”.

“Nadam se da ćemo u narednih 20-ak dana usvojti navedene izmjene i dopune zakona”, poručio je za Fenu poslanik u Predstavničkom domu Parlamenta FBiH Amir Zukić.

Izvor

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818 NAPOMENA: PUTEM OVE FORME SE NE MOŽETE PRIJAVLJIVATI NA OGLASE ZA POSAO. MOLIMO VAS DA KORISTITE MAIL ADRESE NAVEDENE U OGLASIMA.


Povezani postovi

Posljedice suše odražavaju se na cijene hrane: Čekaju li nas nova poskupljenja

Katastrofalna suša ovog ljeta izazvala je velike štete na...

Kiša u većem dijelu BiH

Danas se u Bosni i Hercegovini očekuje pretežno oblačno...

Keks i čokolada kao luksuz: Ko će sebi priuštiti čokoladu po cijeni od 10 KM?

Dugotrajan rast troškova, ponajviše sirovina, natjerao je preduzeća iz...

Visoke školarine u BiH: Roditelji uzimaju kredite za obrazovanje svoje djece

Visoke cijene studija, skup podstanarski život i često neuvjetni...