ODOBRENA SREDSTVA ZA PREVENTIVNO CIJEPLJENJE ŽIVOTINJA

/

Na 20. Sjednici Vlade Zeničko-dobojskog kantona održanoj dana 24.07.2015. godine, Vlada Kantona usvojila je po prijedlogu Ministarstva za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu Zaključak o odobravanju sredstava na ime pomoći općinama Zeničko-dobojskog kantona za provođenje mjera preventivnog cijepljenja životinja protiv Crnog prišta (Antrax) u 2015 godini i za te namjene odobrile iznos od 15.000,00 KM i Zaključak o odobravanju sredstava za provođenje mjera preventivnog cijepljenja svinja protiv zarazne bolesti svinjske kuge u 2015 godini, u iznosu od 6.000,00 KM.

Preventivno cijepljenje životinja vršiće se na području Općina Zeničko-dobojskog kantona i to preko registrovanih veterinarskih stanica Kantona.

Izvor

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818 NAPOMENA: PUTEM OVE FORME SE NE MOŽETE PRIJAVLJIVATI NA OGLASE ZA POSAO. MOLIMO VAS DA KORISTITE MAIL ADRESE NAVEDENE U OGLASIMA.


Povezani postovi

Sedmi sastanak Odbora za stabilizaciju i pridruživanje EU-Bosna i Hercegovina

Sedmi sastanak Odbora za stabilizaciju i pridruživanje (SP) između Bosne...

Visoke cijene studija u BiH, roditelji se zadužuju da plate školarinu

Visoke cijene studija, skup podstanarski život i često neuvjetni...

Posljedice suše odražavaju se na cijene hrane: Čekaju li nas nova poskupljenja

Katastrofalna suša ovog ljeta izazvala je velike štete na...

Kiša u većem dijelu BiH

Danas se u Bosni i Hercegovini očekuje pretežno oblačno...