Planovi Općine Kakanj: Osvjetljenje ski-staze na Ponijerima

/

Tokom 2015. godine Općina Kakanj planira izvršiti osvjetljavanje cjelokupne ski-staze Ponijeri čime će građanima Kaknja i gostima iz drugih općina i gradova biti omogućeno i noćno skijanje na poznatoj kakanjskoj vazdušnoj banji i ski-centru. Za osvjetljenje ski-staze na Ponijerima u ovogodišnjem Budžetu Općine Kakanj planiran je iznos od 70.000 KM.
Trenutno je na Ponijerima moguće skijati u dnevnom terminu, a ski-lift se gasi u 16:00 sati. Osvjetljenjem staze bit će proširena turistička ponuda Ponijera.
Kako bi se ljubiteljima prirode i zimskih radosti omogućio ugodan boravak na Ponijerima Općina Kakanj vrši redovno zimsko održavanje puta Kakanj-Tršće-Ponijeri, a planirana su i novčana sredstva za sanaciju ovog puta.
U periodima značajno povećanih koncentracija zagađujućih materija u zraku na području Kaknja, Općina Kakanj za svoje građane osigurava i besplatan prevoz autobusima do Ponijera.

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818

Povezani postovi

Da li treba da dođe do spuštanja dobne granice krivične odgovornosti sa 14 na 12 godina…

Krivična odgovornost djece. Pitanje je koje je aktuelno još...

Migranti iz Srbije sve češće biraju put ka Bosni i Hercegovini

Direktor srbijanskog Centra za zaštitu i pomoć tražiocima azila...

Da li je vakcinacija djece izbor roditelja ili zakonska obaveza?

Dok roditelji sve manje vakcinišu svoju djecu, zdravstveni radnici...

Izvoz električne energije iz BiH manji za 52,7 posto u odnosu na isti period 2023.: Zašto?

Fizički obim izvoza električne energije iz Bosne i Hercegovine...