Apsolutni gubitnici izbora: Ni ukućani im nisu vjerovali

/

Ko je sve odnio pobjedu na Općim izborima održanim u ovom mjescu u našoj zemlji, manje više je poznato. Prevelikih iznenađenja nije bilo. Međutim, ono što je također veoma zanimljivo jeste ko su apsolutni gubitnici ovih izbora.

Naime, na listama koje je objavio CIK BiH ima veliki broj kanidata koji su osvojili minimalan broj glasova, a neki od njih nisu osvojili niti jedan glas. Kako se čini nisu glasali sami za sebe, a dostojnim funkcije nije ih smatrala ni najbliža rodbina.

Podsjećamo, na općtim izborima u BiH učestovalo je čak 7.743 kandidata na 732 kandidatske liste.
Svi oni borili su se za vlast, bilo na državnom, entitetskom ili kantonalnom nivou ali tek mali broj njih uspio je da glasovima svojih sugrađana uđe u institucije vlasti.

Za razliku od onih koji će odlučivati o sudbini građana BiH u naredne četiri godine, nejasna je misija većeg broja kandidata odnosno svrha njihovog učešća na izborima kada je jasno da ne mogu da dobiju podršku ni svojih najbližih.

Najlošiji rezultati, očekivano, ostvareni su u izborima za Narodnu skupštinu RS i Skupštine Kantona u FBiH, gdje je i bilo najviše kandidata.

Ponukani najrazličitijim motivima, prijavili su se za izbore kao stranački ili nezavisni kandidati, ali na kraju veliki broj njih nije prešao cifru od deset glasova,

Međutim, najveće gubitnike izbora dobili smo na izborima za skupštine kantona u Federaciji BiH.

Jedan od njih je Mevlida Hodžić. Kako se čini, kandidatkinjaNarodnog demokratskog pokreta koja se kandidovala za skupštinu Bosansko-podrinjskog kantona nije glasala ni sama za sebe jer nije dobila nijedan glas.

Svoj glas, ali ni glas rodbine, prijatelja, kolega sa posla ili bilo koga drugog nisu dobili ni Miralem Bardak i Nijaz Fočić, kandidati liste Snaga Bosne i Hercegovine!

(blic-portal.com)

 

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818

Povezani postovi

2.000 radnika radi na 8 dionica: Gradnja koridora u punom zamahu

Na izgradnji Koridora 5C trenutno je aktivno osam gradilišta,...

Jedina mjera ili prebacivanje tereta: Država građanima daje na kapaljku

Do 16. juna traje drugi val projekta Federalnog ministarstva...

Posustaje izvoz gljiva iz BiH

Tokom tri mjeseca ove godine iz Bosne i Hercegovine...

FERK odbio dati saglasnost za korekciju EPBiH: Cijene struje do daljnjeg ostaju iste

Članovi Regulatorne komisije za energiju u Federaciji BiH (FERK)...