Mučite se s čišćenjem nara? Postoji brza metoda uz koju ćete izbjeći nered

/

Jedna od mnogih asocijacija na jesenske dane je definitivno
šipak, ili nar. Osim što ga pijemo u obliku čajeva i sokova, najčešći oblik
konzumiranja sjemenki je onaj ‘na žlicu’ dok je svjež – ali prethodno ga treba
očistiti, a svi znamo koliko je taj posao mukotrpan i neuredan.

Kako biste izbjegli crvenu kuhinju i nered od kore,
isprobajte genijalnu metodu čišćenja – u vodi.

Prvo lagano ‘rolajte’ cijeli šipak po radnoj površini
kuhinje kako bi sjemenke blago odvojili od kore.

Nakon toga nožem odrežite vrh ploda i kriške prateći bijele
ovojnice.

Napunite jednu zdjelu vodom i stavite je u sudoper, a zatim
ubacite kriške unutra i krenite na posao – pod vodom vadite sjemenke.

Ova metoda omogućava i da uklonite dobro sve bijele dijelove
koji znaju biti gorki, pa pokvare uživanje u jedenju.

Nakon što ste odvojili sve sjemenke, procijedite ih iz
zdjele i spremite u hladnjak, prenosi Večernji.

How to Deseed a Pomegranate Under Water

zosradio.ba/072info.com

spot_img

Povezani postovi

Ovo su najemotivniji horoskopski znakovi: Da li ste vi među njima?

Ako ste osoba koja otvoreno izražava emocije, ako ste...

Korijander, začin i čistač otrova iz organizma

Korijander je najbolji čistač otrova i teških metala iz organizma. Korijander Coriandrum sativum je...

Koliko često biste trebali mijenjati četkicu za zube

Za održavanje zdrave dentalne higijene, pranje zuba najmanje dva...

Mirko Šenkovski Geronimo pokrenuo “Opus Live”, na koncertima širom regiona i “Romanija” u hard rocku

Mirko Šenkovski Geronimo je jedan od najtraženijih autora u...