Jedna od mnogih asocijacija na jesenske dane je definitivno
šipak, ili nar. Osim što ga pijemo u obliku čajeva i sokova, najčešći oblik
konzumiranja sjemenki je onaj ‘na žlicu’ dok je svjež – ali prethodno ga treba
očistiti, a svi znamo koliko je taj posao mukotrpan i neuredan.
Kako biste izbjegli crvenu kuhinju i nered od kore,
isprobajte genijalnu metodu čišćenja – u vodi.
Prvo lagano ‘rolajte’ cijeli šipak po radnoj površini
kuhinje kako bi sjemenke blago odvojili od kore.
Nakon toga nožem odrežite vrh ploda i kriške prateći bijele
ovojnice.
Napunite jednu zdjelu vodom i stavite je u sudoper, a zatim
ubacite kriške unutra i krenite na posao – pod vodom vadite sjemenke.
Ova metoda omogućava i da uklonite dobro sve bijele dijelove
koji znaju biti gorki, pa pokvare uživanje u jedenju.
Nakon što ste odvojili sve sjemenke, procijedite ih iz
zdjele i spremite u hladnjak, prenosi Večernji.
zosradio.ba/072info.com