Jednostavne i brze lazanje sa svježim sirom odličan su
odabir za brzinski ručak, a ono što ih čini još boljima jest činjenica da im
možete dodati dodatke po samo svojoj želji, pa uživati u slojevima čistog
užitka.
U nastavku donosimo klasičan recept za lazanje sa
svježim sirom koji zatim možete obogatiti po samo svojoj želji.
Nadjevu od sira dodajte sitno sjeckanu omiljeni sir,
kobasice ili druge vrste sira poput mozzarelle, parmezana, pa čak i goudu.
Zaigrajte se, zaboravite na teški bešamel i u rekordnom roku
uživajte u jednostavnim lazanjama za pripremu kojih će vam biti potrebno manje
od sat vremena.
Sastojci:
Listovi za lazanje 300 g
svježeg kravljeg sira
6 kašika kiselog vrhnja
2 jaja
sol
papar
mješavina suhih začina (kopar, peršun, paprika)
Umak:
kockica putera
pola litra slatkog mlijeka
2 kašike brašna
Postupak pripreme:
Pomiješajte sastojke za nadjev i dodajte začina prema
želji. Skuhajte listove za lazanje tako da budu “al dente” pa ih ocijedite i
poslažite na ravnu površinu. Koristite li svježe listove, nije ih potrebno
kuhati. Na dno stavite malo umaka od sira, jedan list za lazanje, pa opet
nadjev i tako dok ne potrošite sve sastojke. Na kraju pospite mozzarellom ili
ribanim sirom po želji. Pecite lazanje oko pola sata na 190°C.
zosradio.ba/radiosarajevo.ba