Ovaj
napitak nije namjenjen osobama koje imaju osjetljivu želučanu sluznicu, odnosno
svima onima koji iz zdravstvenih razloga ne smiju konzumirati koncentrirani
limunov sok, đumbir ili jake začine. Ako niste sigurni smijete li popiti ovaj
sok, konzultirajte se s liječnikom.
Sastojci:
3
limuna
15
grama svježeg đumbra
115
ml obične vode
2
kašike meda
¼
čajne kašikice kajenskog papra
Priprema:
Ogulite
limun pa zajedno smiksajte plod s najseckanim svježim đumbirom i vodom u
bledneru ili sjeckalici.
Topli
napitak od đumbira
Za
jačanje imuniteta: Topli napitak koji ublažava simptome prehlade i viroze
Procijedite
tekućinu kroz cjedilo kako biste dobili glatku tekućinu.
U
tekućinu dodajte kajenski papar i med i sve dobro promiješajte.
Prelijte
u staklenu bocu i držite u frižideruu.
Svaki
dan popijte 30 mililitara dobivene tekućine pomiješane s 30 mililitara obične
vode.
zosradio.ba/akos.ba