Sezona je jagoda, a ima li išta bolje, i slađe,
od tiramisua s jagodama?
Isprobajte ovaj recept s jagodama, piškotama i šatoom od
vina.
Za pripremu ove poslastice bit će vam potrebno svega pola
sata, a okus će vas oboriti s nogu.
U kombinaciji s piškotama i slatkim šatoom od vina,
mascarponeom i vrhnjem za šlag ovaj kolač osvojit će vas jednostavnošću,
brzinom pripreme i prije svega okusom. S obzirom da se tiramisu od jagoda treba
nekoliko sati hladiti u frižideru, trebate biti poprilično strpljivi.
Potrebni sastojci:
850 g jagoda
100g šećera
1 mahuna vanilije
korica 1 narandže
Sastojci za šato:
2 žumanjka
50 ml slatkog bijelog vina
50 g šećera
200 g mascarponea
150 ml vrlo hladnog vrhnja za šlag
2 paketa piškota
Priprema:
Zagrijte pećnicu na 200 stepeni. Lim za pečenje obložite
papirom za pečenje, na papir posložite jagode, pospite šećerom i koricom
narandže te dodajte prepolovljenu mahunu vanilije. Pecite 30 minuta, a nakon
toga ostavite da se ohladi.
U dubokoj posudi na pari umutite žumanjke, slatko vino i
šećer. Miješajte sve dok dok smjesa ne postane gusta i pjenasta, od 5 do 8
minuta. Ostavite da se ohladi, a zatim umiješajte mascarpone, a nakon toga i
vrhnje za šlag.
Pripremite posudu i na dno stavite ocijeđene jagode. Na
jagode stavite sloj piškota te ih poprskajte sokom od pečenih jagoda.
Na piškote dodajte sloj kreme, zatim opet sloj piškota
poprskanih sokom od jagoda. Ponovite postupak još jednom. Pokrijte i ostavite
u frižideru 12 sati. Prije posluživanja preokrenite i iz kalupa izvadite
tako da su jagode na gornjoj strani, prenosi tportal.
zosradio.ba/radiosarajevo.ba