Zavidovići: Završeni radovi na adaptaciji Društvenog doma u Mjesnoj zajednici ”Dubravica”

/

U okviru II faze projekta „Jačanje uloge mjesnih zajednica u BiH“, zajedničkog projekta Vlade Švicarske i Švedske, kojeg implementira Razvojni program Ujedinjenih nacija (UNDP) u BiH, završena je i adaptacija Društvenog doma u Mjesnoj zajednici „Dubravica“ – općina Zavidovići.

Građevinski radovi na rehabilitaciji prostora u Društvenom domu u naselju Dubravica su podrazumijevali gletovanje zidova i plafona, bojenje zidova i plafona, demontažu unutrašnjih dvokrilnih vrata i ugradnju novih vrata te nabavku i ugradnju četiri konvektora za zagrijavanje prostora. Za ovu namjenu opredijeljena su sredstva u iznosu od 4.684,00 KM.

Pored građevinskih radova za Društveni dom u Dubravici obezbijeđen je i namještaj i to 8 mini modularnih stolova kao i 32 konferencijske stolice, za šta je opredijeljeno 3.159,00 KM.

U Društvenom centru u Mjesnoj zajednici „Dubravica“ bit će instalisana i računarska oprema koja je, također, obezbijeđena projektom „Jačanje uloge mjesnih zajednica u BiH“.

Društveni centar je javni prostor gdje ljudi mogu da pristupe uslugama, informacijama, da se druže, umrežavaju i međusobno sarađuju, učestvuju u donošenju odluka, uče i stiču vještine, organizuju proslave i zabave, te koriste za društveni, kulturni i lični napredak kao i za građanski aktivizam.

Općinski načelnik Hašim Mujanović nije krio svoje zadovoljstvo zbog realizacije još jednog značajnog projekta za našu Općinu u saradnji sa UNDP-om u Bosni i Hercegovini. Prostorom Društvenog doma upravljat će Mjesna zajednica „Dubravica“, a, pored potreba za administraciju, servisne i ostale usluge MZ „Dubravica“, isti prostor će služiti svim građanima, mjesnim zajednicama, neformalnim grupama, organizacijama i institucijama s područja općine Zavidovići koji doprinose razvoju Općine i promociji Ciljeva održivog
razvoja.

Općinski načelnik se zahvaljuje UNDP-u u Bosni i Hercegovini, kao i Vladi Švicarske i Švedskoj, na iskazanoj zainteresovanosti kada je u pitanju saradnja, kako prilikom realizacije projekta adaptacije Društvenog doma u Dubravici, tako i prilikom realizacije brojnih drugih projekata u proteklom periodu a koji su od velikog značaja za građane
Zavidovića. Općinski načelnik se nada nastavku saradnje Općine Zavidovići sa UNDP-om u Bosni i Hercegovini i njihovim partnerima, a sve u cilju stvaranja što ugodnijeg ambijenta za život svih naših sugrađana.

Glavni cilj druge faze projekta „Jačanje uloge mjesnih zajednica u Bosni i Hercegovini“  je poboljšati kvalitetu života građana Bosne i Hercegovine putem osnaženih, rodno osvještenih lokalnih zajednica (MZ) koje omogućuju aktivno uključivanje građana u javni život i zalažu se za rad lokalnih samouprava fokusiran na ljude.

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818 NAPOMENA: PUTEM OVE FORME SE NE MOŽETE PRIJAVLJIVATI NA OGLASE ZA POSAO. MOLIMO VAS DA KORISTITE MAIL ADRESE NAVEDENE U OGLASIMA.


Povezani postovi

Almir Kopić novi je komandir Policijske stanice Tešanj

Dana 10. oktobra 2024. godine, Almir Kopić, dugogodišnji inspektor...

SDP Tešanj: Oštro osuđujemo poruke govora mržnje koje su osvanule u Tešnju

OO SDP Tešanj oštro osuđuje nedavni incident u kojem...

Tešanjski policajci uhapsili četiri osobe zbog 12 krađa, tragaju za još jednom

Policijski službenici Policijske stanice Tešanj su poduzimali intenzivne mjere...

Samo tri godine zatvora za smrt troje Tešnjaka u stravičnoj nesreći

Vrhovni sud Republike Srpske preinačio je presudu Siniši Stevanoviću...