Tešanj: Toplana je dobila obavezu da obezbjedi dovoljne količine adekvatnog uglja

/

Općinski načelnik Suad Huskić na svojoj Facebook stranici objavio je obavijest za sve stanovnike Tešnja, koju prenosimo u cijelosti:

“Juče sam održao još jedan radni sastanak sa direktorom Toplane u vezi kvaliteta grijanja. Sastanku je prisustvovao i Predsjedavajući vijeća Amir Kurtić, te resorni pomoćnik Općinskog načelnika. Direktor Toplane, Enes Galijašević, informisao nas je kao predstavnike Osnivača o situaciji sa otežanom nabavkom kvalitetnog uglja što pravi teškoće u obezbjeđenju potrebne temperature vode na kotlovima u ovom trenutku.

Tokom razgovora o iznalaženju, iskazana je podrška i zahtjev Osnivača da se poduzmu sve moguće mjere koje bi pomogle u unapređenju stanja.

Konkretno Uprava preduzeća je dobila obavezu da obezbijedi dovoljne količine adekvatnog uglja, bez obzira na razlike u cijeni. Izvršiti privremenu dopunu ljudstva kako bi se prilagodilo 24-časovnom režimu rada. Unaprijediti sistem nabavke, kako bi se izbjegao ili umanjio problem žalbi i mogućih kašnjenja, kroz višegodišnje (okvirne) ugovore za nabavku i prevoz uglja. I dalje će se vršiti potrebne nabavke adekvatnog ali i dosta skupljeg uglja na tržištu.

Potrebno je poboljšati komunikaciju sa korisnicima i sve koji imaju primjedbe pozvati i usmjeriti da ih dostavljaju elektronski ili pismeno zvanično i direktno prema Toplani, kako bi se mogla provoditi adekvatna mjerenja i poduzimati akcije. Kontakt telefon učiniti javno dostupnim za komunikaciju sa svim korisnicima”, napisao je Huskić na svojoj stranici.

Redakcija/zosradio.ba

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818


Povezani postovi

Sabahudin Sinanović: Ponos BiH i humanitarac godine

Sabahudin Sinanović dobio nagradu Ponos BiH u kategoriji “humanist”. Večernjakov...

Održana konstituirajuća sjednica Općinske organizacije Snaga Naroda Tešanj

Poštovani građani Tešnja, dana 17 maja 2024 god. održana...

Prihodi Banje Vrućice rasli za 22 odsto, kvartalni profit 1,36 miliona KM

Zdravstveno-turistički centar (ZTC) Banja Vrućica u prvom kvartalu ove...

Doboj Jug: Potpisani ugovori za općinske stipendije

Danas su u Sali vijeća Općine Doboj Jug uz...