Četrnaestogodišnjakinja telefonom javila roditeljima da se udala

/

Pripadnici policije USK tragaju za 14-godišnjakinjom iz Sanskog Mosta čiji su nestanak prijavili njeni roditelji 18. januara ove godine, a prema poslednjim informacijama ona je živa i zdrava i nalazi se negdje na području srednje Bosne.

Ovo je za “Nezavisne novine” potvrdio portparol MUP-a USK, Adnan Beganović, koji je rekao kako se u saradnji s policijom Srednjobosanskog kantona pokušava doći do djevojke koja, kako smo saznali, potiče iz romske porodice.

“Društvenim mrežama se proširila informacija o njenom nestanku što je uznemirilo javnost. U ovome trenutku možemo reći kako se ona telefonom javila roditeljima, rekla im kako je samovoljno otišla i da se udala, s čime se oni ne mire. Ona nije željela da otkrije gdje se tačno nalazi”, istakao je Beganović.

On je dodao kako je raspisana potjernica za nestalom i da će se, po njenom pronalasku, prema njoj postupiti u zakonom predviđenom postupku.

Inače, na području USK posljednjih godina su učestali slučajevi da maloljetnice bježe od kuće i roditelja i potom stupaju u nezakonite bračne zajednice sa starijim osobama. U takvim slučajevima policija interveniše u saradnji sa Tužilaštvom USK, a potom se uključuju i socijalni radnici. Obično se maloljetne osobe vraćaju u okrilje porodice sem u slučajevima kada se, zbog određenih okolnosti, odluči drugačije. Prema mišljenju psihologa korijene ove
pojave treba tražiti u trenutnoj teškoj situaciji u društvu, ali i naslijeđu konzervativne tradicije, pišu Nezavisne novine. 

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818 NAPOMENA: PUTEM OVE FORME SE NE MOŽETE PRIJAVLJIVATI NA OGLASE ZA POSAO. MOLIMO VAS DA KORISTITE MAIL ADRESE NAVEDENE U OGLASIMA.


Povezani postovi

Evo koliko koštaju najskuplji stan i kuća u BiH, ali i gdje su najjeftiniji stanovi na Balkanu!

Potražnja za nekretninama u Bosni i Hercegovini stalno raste,...

Četrdeset zaposlenika UIO palo na ispitu općeg znanja, neki su premješteni na niže pozicije

Četrdeset od 127 radnika Uprave za indirektno oporezivanje Bosne...

Vlada FBiH izdvojila 533.000 KM za podršku domaćinstvima pogođenim poplavama

Federalno ministarstvo rada i socijalne politike, svjesno izazova s...

Slijedi li kolaps energetskog sistema u Federaciji BiH?

 Energetski sistem u Federaciji BiH je u velikim problemima,...