Općini Zavidovići uručena zahvalnica za podršku, saradnju i aktivan doprinos u realizaciji Projekta ”Hitni oporavak od poplava”

/

Općinski načelnik Hašim Mujanović prisustvovao je diskusiji obilježavanja završetka projekta  FERP u Srebreniku, kao doprinos u ocjeni uspješnosti Projekta.
Projekt hitnog oporavka od poplava je ključni element neposrednog odgovora Svjetske banke na razorne poplave koje su zadesile Bosnu i Hercegovinu. Općinski načelnik Hašim Mujanović prisustvovao je ovom obilježavanju završetka Projekta FERP kako bi podijelio iskustva vezana za proces sanacije šteta od poplava, na teritoriji općine Zavidovići.

Svrha FERP liste služi za provjeru, odnosno alat za identifikaciju potencijalnih uticaja na okoliš koji se odnose na rekonstrukciju (tačnije: ponovnu izgradnju oštećene / uništene infrastrukture do stanja koje je postojalo prije, bez izmjena originalne svrhe ili povećanja kapaciteta) postojeće infrastrukture oštećene zbog nedavnih poplava.

Ovim povodom Općina Zavidovići dobila je zahvalnicu za podršku, saradnju i aktivan doprinos u realizaciji Projekta hitni oporavak od poplava.

Projekti koje je finansirala Svjetska banka su novoizgrađeni most „Duga“ koji spaja desnu i lijevu obalu rijeke Bosne i most u izgradnji koji povezuje MZ „Dolina – Alići“ i  MZ „Mećevići“. Vrijednost realizovanih projekata iznosi oko 2 miliona KM.

zosradio.ba/zavidovici.ba

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818 NAPOMENA: PUTEM OVE FORME SE NE MOŽETE PRIJAVLJIVATI NA OGLASE ZA POSAO. MOLIMO VAS DA KORISTITE MAIL ADRESE NAVEDENE U OGLASIMA.


Povezani postovi

Doboj Jug: Isplaćena pomoć učenicima za nabavku udžbenika

Općina Doboj Jug uplatila je iznos od 50,00 KM...

Šemsa Mujaković: Veliko interesovanje žena za Asocijaciju poslovnih žena BiH

Na 18. Međunarodnom sajmu privrede u Tešnju, Šemsa Mujaković,...

Općinski načelnik Mirnes Tukić posjetio firmu “METAL LAND”

Općinski načelnik Mirnes Tukić nedavno je posjetio firmu "METAL...

Jasne poruke Sajma u Tešnju: Cilj svih treba da bude jaka privreda

U organizaciji Udruženja privrednika „Biznis centar“ Jelah-Tešanj, danas je...