Tešanj: Dani poduzetništva u Mješovitoj srednjoj školi

/

U prostorijama Mješovite srednje škole Tešanj danas je održana svečana manifestacija u povodu već tradicionalnog Dana poduzetništva i 1. marta – Dana nezavisnosti BiH. Danas su potpisana četiri nova ugovora sa slijedećim partnerima: Ferretto Group Central Europe, Restoran Intermezzo Tešanj, JU Dom zdravlja ”Izudin Mulabećirović – Izo” Tešanj dok je ovogodišnja partner škola Elektrotehnička škola za energetiku iz Sarajeva.

U povodu potpisivanja ugovora Amir Dujsić v.d. direktora JU Dom zdravlja ”Izudin Mulabećirović-Izo” Tešanj je istakao da je ovo nastavak saradnje koju ova ustanova ima sa MSŠ Tešanj  Prema njegovim riječima ova zdravstvena ustanova zajedno sa osobljem predstavlja podršku Mješovitoj srednjoj školi u obrazovanju fizioterapeutskih tehničara.

”Ono što je jako bitno da ćemo se moći oslanjati na kadrove koje smo direktno obučavali i koji su bili pod našom kontrolom.” – kazao je između ostalog za ZOS radio Amir Dujsić.

Zamjenik direktora Elektrotehničke škole za energetiku iz Sarajeva za ZOS radio je pojasnio da saradnja ove dvije škole traje već određeni period te da su iskustva Mješovite srednje škole Tešanj jako dobra za unaprjeđenje rada i u ovoj školi. 

U Mješovitoj srednjoj školi Tešanj učenici imaju mogućnost izbora između 23 zanimanja.

Darko Lihteneker vođa ŠC MIC Velenje ocijenio je dosadašnju saradnju odličnom te istakao da je Mješovita srednja škola Tešanj izabrala pravi put i da treba nastaviti svoju direktnu saradnju sa firmama a u cilju dobre obuke učenika za buduća zanimanja.

Sa potpisivanjem današnjih ugovora, broj ukupno potpisanih ugovora je 60. 

”Mi smo kao društveno odgovorna kompanija objeručke prihvatili potpisivanje ugovora sa ovom školom i znači nam svakako osposobljavanje kadrova u budućnosti koji će vjerovatno imati priliku da se zaposle u ovoj našoj kompaniji” – rekao je za ZOS radio  Adis Durmiš, menadžer proizvodnje u kompaniji Ferreto Group Central Europe.

Mješovita srednja škola Tešanj trenutno ima potpisanih 100 ugovora za praktičnu nastavu što znači da je fokus ove škole stavljen na tržište rada i njihove potrebe. 

Muharem Saračević, direktor MSŠ Tešanj ističe da će novi ugovor sa školom iz Sarajeva doprinijeti razvoju i usvajanju novih znanja u oblasti energetike, a što je ovoj školi potrebno obzirom i na činjenicu da posjeduje vlastitu solarnu elektranu. 

Mješovita srednja škola Tešanj već godinama ima dobru saradnju sa mnogim uspješnim poslovnim partnerima , koji podržavaju i zajedno sa školom grade bolji i kvalitetniji život kao i bolju budućnost za mlade. 

Rifa Vilašević/zosradio.ba

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818 NAPOMENA: PUTEM OVE FORME SE NE MOŽETE PRIJAVLJIVATI NA OGLASE ZA POSAO. MOLIMO VAS DA KORISTITE MAIL ADRESE NAVEDENE U OGLASIMA.


Povezani postovi

Doboj Jug: Isplaćena pomoć učenicima za nabavku udžbenika

Općina Doboj Jug uplatila je iznos od 50,00 KM...

Šemsa Mujaković: Veliko interesovanje žena za Asocijaciju poslovnih žena BiH

Na 18. Međunarodnom sajmu privrede u Tešnju, Šemsa Mujaković,...

Općinski načelnik Mirnes Tukić posjetio firmu “METAL LAND”

Općinski načelnik Mirnes Tukić nedavno je posjetio firmu "METAL...

Jasne poruke Sajma u Tešnju: Cilj svih treba da bude jaka privreda

U organizaciji Udruženja privrednika „Biznis centar“ Jelah-Tešanj, danas je...