Tešanj: ”Aktivni mladi” i u MZ Dobropolje-Mekiš

/

Uz podršku UNDP-a u BIH Društveni centar Dobropolje-Mekiš je danas održao jednodnevnu radionicu za mlade pod nazivom ”Aktivni mladi”. Osnaživanje mladih kroz preuzimanje liderstva i pokretanje vlastitog biznisa su najčešći ciljevi mnogobrojnih organizacija u našoj državi.

Društveni centar Dobropolje-Mekiš formiran je početkom prošle godine u prostorijama mjesne zajednice, u okviru projekta ”Jačanje uloge MZ u BIH”. Objekat je djelomično renoviran sredstvima Vlada Švicarske i Švedske. O samom društvenom centru nešto više nam je kazala Emina Brka menadžerica ovog centra.

”U sklopu tog projekta nabavljena je računarska oprema, stolovi i stolice. Cilj društvenog centra je da služi kao prostor dostupan mladima, ženama i svim ostalim građanima, za organiziranje radionica, seminara i projekata. Jedna od aktivnosti za koje je društveni centar Dobropolje-Mekiš aplicirao, i dobio sredstva je i projekat ”Aktivni mladi”.”

Emina Brka ističe da je ponosna što je to prvi projekat u ovoj godini te pojašnjava:

”Projekat je namijenjen mladim ljudima i ova radionica se sastojala iz dva dijela. U prvom dijelu su se dešavale prezentacije i prisutnima su se obratile tri mlade osobe koje su već bile pokretači promjena u svojim lokalnim sredinama i koji su pokrenuli vlastite biznise. To su bili Idham Kruško, Armin Maglić i Ensar Perčo. Drugi dio radionice se odnosio na nagradnu igru odnosno takmičenje za učesnike radionice.”Takodžer bi iskoristila priliku da se zahvalim donatorima za nagrade, a to su: Garda Security, Mepromex Tešanjka, Muki, Medena Commerce i knjigovodstveni servis “Sejid Brka”.

Iz društvenog centra Dobropolje-Mekiš ističu da je ovaj projekat ispunio njihova očekivanje te su ujedno pozvali mlade ljude da im se priključe u narednim projektima.Kako nam je Emina Brka kazala veliki problem u svim sredinama predstavlja neaktivizam mladih a upravo mladi ljudi bi trebali biti pokretači promjena.

I dok većina mladih donosi odluku o napuštanju naše zemlje, na drugoj strani imamo mlade ljude koji se bude i počinju da djeluju na promjene u svojim lokalnim sredinama, za koje se nadamo da će istrajati u svojim namjerama te tako osigurati bolju budućnost kako za sebe tako i za druge.

Rifa Vilašević/zosradio.ba

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818 NAPOMENA: PUTEM OVE FORME SE NE MOŽETE PRIJAVLJIVATI NA OGLASE ZA POSAO. MOLIMO VAS DA KORISTITE MAIL ADRESE NAVEDENE U OGLASIMA.


Povezani postovi

Doboj Jug: Isplaćena pomoć učenicima za nabavku udžbenika

Općina Doboj Jug uplatila je iznos od 50,00 KM...

Šemsa Mujaković: Veliko interesovanje žena za Asocijaciju poslovnih žena BiH

Na 18. Međunarodnom sajmu privrede u Tešnju, Šemsa Mujaković,...

Općinski načelnik Mirnes Tukić posjetio firmu “METAL LAND”

Općinski načelnik Mirnes Tukić nedavno je posjetio firmu "METAL...

Jasne poruke Sajma u Tešnju: Cilj svih treba da bude jaka privreda

U organizaciji Udruženja privrednika „Biznis centar“ Jelah-Tešanj, danas je...