Stranka za BiH: Muhidin Alić, nosilac kandidatske liste za Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH

/

Muhidin Alić, advokat iz Tešnja i jedan od osnivača Stranke za BiH, nosilac je liste Stranke za BiH za Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH  izbornoj jedinici 4 koju čine kanton 4 i kanton 6  (Zeničko-dobojski i Srednjobosanski).

Stranka za Bosnu i Hercegovinu osnovana je u aprilu 1996. godine a među njenim osnivačima bio je i Muhidin Alić diplomirani pravnik, tada još mladi intelektualac.

Rođen je u Tešnju 1960.godine. Školovao se u Tešnju, Doboju i Sarajevu za sticanje znanja i zvanja diplomirani pravnik a to mu je omogućilo i dodatno osposobljavanje za bavljenje advokaturom. Radni angažman započeo je u rodnom gradu i nastavio na vrlo odgovornim dužnostima, od kantonalnog ministra za rad i zapošljavanje, ministra unutrašnjih poslova u Ze-do kantonu do dužnosti Federalnog ministra unutrašnjih poslova u Vladi Federacije BiH i zastupnika u Federalnom parlamentu. Sve poslove i dužnosti koje je vršio obavljao je savjesno, profesionalno i odgovorno što potvrđuje činjenica da nije zabilježena nijedna kompromitirajuća situacija.

U organima Stranke za BiH  također je vršio odgovorne dužnosti, od predsjednika savjeta u općinskoj organizaciji, do predsjednika Glavnog odbora i člana Predsjedništva S BiH.

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818 NAPOMENA: PUTEM OVE FORME SE NE MOŽETE PRIJAVLJIVATI NA OGLASE ZA POSAO. MOLIMO VAS DA KORISTITE MAIL ADRESE NAVEDENE U OGLASIMA.


Povezani postovi

Da li znate da prilikom glasanja za općinska vijeća možete izabrati samo tri imena

Uoči lokalnih izbora u Bosni i Hercegovini, zakazanih za...

Zahida Binakaj: Hrabrost, inovacija i posvećenost zajednici

Zahida Binakaj, doktor farmaceutskih nauka i kandidatkinja na listi...

Hamza Hotić: Tešanj zaslužuje da bude jedno od regionalnih centara košarke

Hamza Hotić je dugogodišnji društveni i sportski radnik. Dugi...

Saopštenje za javnost: Poziv na odgovornost i konstruktivnu kampanju

Snaga naroda Tešanj uputila je saopštenje za javnost koje...