Doboj Jug: Kontinuirani rad na poboljšanju uslova za život građana

/

Tokom protekloga perioda na području Općine Doboj Jug se radilo na stvaranju uslova za bolji život građana na ovom području.

Ljeto je period kada se većina vatrogasnih jedinica bori sa velikim požarima. Prema dostupnim informacijama na području Federacije BiH od početka ove godine je registrovano više od 5000 požara na različitim lokacijama.

Kako saznajemo od načelnika općine Doboj Jug, kada se govori o protivpožarnoj zaštiti na području ove općine situacija je specifična, jer od ranije postoji Ugovor sa PVJ iz Doboja koja pokriva sve intervencije kada su u pitanju požari na području Općine Doboj Jug.

U cilju sprječavanja šteta na materijalnim dobrima stanovnika koji žive na ovom području ove godine je nabavljeno i vatrogasno vozilo za DVD Doboj Jug, a o čemu Mirnes Tukić,
načelnik Općine kaže:

”U saradnji sa Kantonalnom upravom CZ naše Dobrovoljno vatrogasno društvo Doboj Jug je primilo vatrogasno vozilo, čija je vrijednost procijenjena na skoro 40 hiljada KM. Nabavkom ovog kamiona koji je specijalizovan za gašenje i intervenciju sigurno je da utičemo na sigurnost i kvalitet života. Naravno ovim putem zahvaljujem se Kantonalnoj upravi CZ i evo nastojati ćemo i dalje da sve ove projekte zajedno realiziramo što brže možemo.”

A osim nabavke vatrogasnog vozila ova Općina je ove godine pokušala uvažiti sve zahtijeva
građana kada je riječ o sanaciji puteva, koji omogućavaju normalnu putnu komunikaciju.

”Na osnovu zahtijeva građana dakle mi smo izvršli sanaciju puteva na području naše Općine. Imali smo putne pravce, dakle ulice Šumska, ulice u Škiljama, i nasipanje određenih pravaca koji po zahtijevu građana su bili problematični. ” – pojasnio je Mirnes Tukić.

Prema njegovim riječima glavni problem za građane je predstavljao pristup glavnim putevima što će na ovaj način biti riješeno. Općinski načelnik ujedno najavljuje aktivnosti koje će imati za cilj asfaltiranje putnih pravaca na području Općine, koji nisu asfaltirani u prethodnom periodu te ističe:

”Jedan od velikih putnih pravaca jeste onaj u naselju Hopći u Mravićima gdje imamo zahtjeve od građana i taj put rješavamo. Evo, kandidirali smo taj putni pravac i prema višim nivoima i očekujemo i sa te strane podršku za sanaciju.”

Radovima koji su provedeni u ovom periodu na području općine Doboj Jug je obuhvaćeno: nasipanje puteva, čišćenja kanala, usmjeravanje oborinskih voda, a u cilju stvaranja kvalitetnijih uslova za život na ovom području.

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818 NAPOMENA: PUTEM OVE FORME SE NE MOŽETE PRIJAVLJIVATI NA OGLASE ZA POSAO. MOLIMO VAS DA KORISTITE MAIL ADRESE NAVEDENE U OGLASIMA.


Povezani postovi

Poboljšanje infrastrukture u Poslovnoj zoni Mravići

U proteklom periodu, u Poslovnoj zoni Mravići realizirane su...

Apel za dobrovoljne davaoce krvi: u Tešnju Hitno potrebna krvna grupa A+

Crveni križ Tešanj upućuje hitan apel za dobrovoljne davaoce...

BOLAN IMA SAMO JEDNU ŽELJU, A ZDRAV IH IMA 1001! – PRIČA ONKOLOŠKOG PACIJENTA IZ TEŠNJA

Poštovana gospodo na vlasti, znam da vam u ovoj...

Asima Halilović: Trenerica, sutkinja, ali i uspješna studentica – kako spojiti streljaštvo i mašinstvo

Asima Halilović, mlada i uspješna sportistkinja iz Tešnja, može...