Doboj Jug: Javni video nadzor doprinosi boljoj sigurnosti građana

/

Prije nepunih godinu dana na području općine Doboj Jug postavljen je video nadzor, pri čemu su instalirane četiri nadzorne kamere.

Vrijednost ovog projekta je bila 23 hiljade KM, a isti su omogućili Općina Doboj Jug u saradnji sa Udruženjem privrednika i Policijskom stanicom u ovoj Općini.

Kamere su postavljene na raskrsnici priključnog puta Matuzići sa magistralnim putem M-4 Doboj-Teslić, kod tržnog centra FIS, te ova kamera pokriva nadzor prilazima Doboj Juga sa sjevera, zatim na kompleksu benzinskih pumpi HIFA koje pokrivaju južni dio magistralnog puta M-17 i prilaz Doboj Jugu sa ove strane.Softver sa nadzornim ekranima je postavljen u prostorijama PS Doboj Jug čiji službenici prate stanje na ovim područjima.

Nakon devet mjeseci ovaj projekat je opravdao svoje postojanje kroz poboljšanje sigurnosti
učesnika u saobraćaju, ali i smanjenju stope krivičnih djela na poslovnim objektima.

Prema riječima Mirnesa Tukića broj ”divljačkih” vožnji se već smanjio, a što je doprinijelo
i boljoj sigurnosti samih pješaka:

”Te su kamere predate, na upravljanje MUP odnosno PS Doboj Jug, gdje se kontinuirano prate dešavanja na putnim pravcima na samoj raskrsnici, na ulazu iz pravca Doboja i na dijelu magistralnog puta M-17. Zadovoljni smo rezultatima jer čak i mnogi koji krše zakona, odnosno počinitelji krivičnih dijela znaju da mi imamo video nadzor, tako da možemo reći da je privreda također postala sigurna, i osjeti se ta razlika i samoj sigurnosti  stanovništva.”

Općina Doboj Jug se nalazi u blizini najprometnijih magistralnih pravaca, što uslovljava neprestano borbu za sigurnost svih učesnika u saobraćaju. Prema riječima načelnika Općine
Doboj Jug, ovaj projekat će biti nastavljen postavljanjem novih kamera u naseljenom mjestu Mravići, a projektom će biti obuhvaćena i područna škola.

”Izvršili smo pokrivanje video nadzorom i Trga ispred općine i smatramo da je to projekat
koji je bitan za sigurnost građana, kako bi se osjećali komfornije jer u svemu tome je bitno da znamo da nas neko štiti.” – pojašnjava Mirnes Tukić.

Saradnja sa predstavnicima PS Doboj Jug je prema riječima Mirnesa Tukića izuzetna i
neprestano se radi na unaprjeđenju iste, a sve u cilju povećanja sigurnosti stanovništva koje živi na ovom području.

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818 NAPOMENA: PUTEM OVE FORME SE NE MOŽETE PRIJAVLJIVATI NA OGLASE ZA POSAO. MOLIMO VAS DA KORISTITE MAIL ADRESE NAVEDENE U OGLASIMA.


Povezani postovi

Poboljšanje infrastrukture u Poslovnoj zoni Mravići

U proteklom periodu, u Poslovnoj zoni Mravići realizirane su...

Apel za dobrovoljne davaoce krvi: u Tešnju Hitno potrebna krvna grupa A+

Crveni križ Tešanj upućuje hitan apel za dobrovoljne davaoce...

BOLAN IMA SAMO JEDNU ŽELJU, A ZDRAV IH IMA 1001! – PRIČA ONKOLOŠKOG PACIJENTA IZ TEŠNJA

Poštovana gospodo na vlasti, znam da vam u ovoj...

Asima Halilović: Trenerica, sutkinja, ali i uspješna studentica – kako spojiti streljaštvo i mašinstvo

Asima Halilović, mlada i uspješna sportistkinja iz Tešnja, može...