Evo šta učiniti da stan uvijek divno miriše

/

Kuhanje je najčešći uzročnik neugodnih mirisa u stanu, a često nismo ni svjesni da se uvukao u kuću.

Obično to shvatimo kada izađemo pa se vratimo ili još gore, to primijete naši gosti

Želite se riješiti neugodnih mirisa u kući? Evo što mogu biti brza rješenja i što treba da provjerite.

Znamo kako je zamorno i teško riješiti se mirisa nakon kuhanja pa je svaki savjet dobrodošao. U tavi ili manjem loncu zagrijte vodu dodajte limunov sok i mirisne biljke poput lavande ili metvice. Pustite da proključa neko vrijeme dok se prostorija ne ispuni mirisom. Možete staviti i neke druge biljke koje su vama drage i čiji miris volite.

Ovo je odličan trik prije nego što vam dođu gosti, jer ponekad se i nakon dužeg provjetravanja mirisi još osjećaju, a primijete ih oni koji tek uđu u prostor. Vama će se možda činiti da se provjetrilo, ali probajte izaći iz stana na koju minutu i ponovno ući kako biste bili sigurni.

Odvod u sudoperu

Zbog razne hrane i prljavog suđa, u odvodu sudopera često se stvara neugodan miris. Za početak možete iscijediti malo limunovog soka pa pustiti da djeluje i pustiti vruću vodu da teče kako bi se cijevi isprale. Drugi način je da dodate sirće i malo praška za pecivo. Sirće je prirodno sredstvo za otčepljavanje odvoda. Umjesto skupih proizvoda čiji miris nam čak može i naštetiti, u odvod ulijte emulziju od praška za pecivo i bijelog sirćeta. Kada to odstoji neko vrijeme, dobro isperite vrelom vodom. Probajte i kombinaciju sirćeta i krupne soli, a postupak je isti.

Izvor

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818 NAPOMENA: PUTEM OVE FORME SE NE MOŽETE PRIJAVLJIVATI NA OGLASE ZA POSAO. MOLIMO VAS DA KORISTITE MAIL ADRESE NAVEDENE U OGLASIMA.


Povezani postovi

Grupa ZAR objavila album Žurim, žele osvojiti simpatije publike širom regiona

Bend ZAR objavio je svoj novi album “Žurim” sa...

Tanja Savić otkrila kako je reagovala kada je prvi put ušla u kuću Lepe Brene: „Nismo svi rođeni u vili sa bazenom“

Pjevačica Tanja Savić prisjetila se pred kamerama Granda kako...

Šemsa Suljaković skromno obilježila rođendan: FEŠTU NIKAKO NISAM MOGLA IZBJEĆI

U novu godinu života 29. septembra, kročila je legenda...

Mujče Durić: “Tuđina” je himna naše dijaspore, svi čekamo da dođemo u svoju avliju

Hiljade Bosanaca i Hercegovaca trbuhom za kruhom svoj život...