Natron u sudijskoj nadoknadi stigao do pobjede, lider poražen u Jelahu

/

Jučer su odigrane dvije zaostale utakmice 18. kola Druge nogometne lige FBiH – Centar, koje su zbog vremenskih neprilika pomjerene sa nedjelje na srijedu.

Natron je na Gradskom stadionu u Maglaju savladao zenički Rudar rezultatom 3:2, nakon što su gosti iz Zenice vodili u dva navrata. Poveli su Zeničani na samom otvaranju susreta rezultatom 1:0, a Natron je do izjednačenja stigao u finišu prvog poluvremena. Pogodio je Durmić. U nastavku susreta, tačnije u 50. minutu gosti postižu pogodak i vode sa 2:1. Nakon nekoliko propuštenih prilika, Natron je u 70. minutu utakmice stigao do novog izjednačenja, a strijelac je ponovo bio Durmić, ovaj put preciznim udarcem sa bijele tačke.

Izabranici Damira Sirovice do kraja utakmice tražili su put do svog trećeg pogotka, do kojeg su stigli u prvoj minuti sudijske nadoknade a za veliki preokret i konačnih 3:2 pogodio je Imamović.

Borac Jelah u derbiju bolji od Goražda

U derbiju 18. kola Druge lige FBiH – Centar nogometaši Borca iz Jelaha savladali su na domaćem terenu Goražde rezultatom 2:1. Golove za ekipu Borca postigli su Edin Husaković u 21. minuti i Vedad Mudrov u 50. Jedini gol za goste iz Goražda djelo je Darija Blagojevića iz 78. minute.

Na tabeli Druge lige FBiH – Centar, Goražde se i dalje nalazi na prvoj poziciji sa 38 bodova, tri više od drugoplasiranog Borca. Na 3. mjestu je Moševac sa 34 osvojena boda. Natron se nakon 18. kola probio na 5. poziciju sa 26 bodova.

zosradio.ba/maglaj.net

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818 NAPOMENA: PUTEM OVE FORME SE NE MOŽETE PRIJAVLJIVATI NA OGLASE ZA POSAO. MOLIMO VAS DA KORISTITE MAIL ADRESE NAVEDENE U OGLASIMA.


Povezani postovi

Čelnici KS BiH se zahvalili premijeru te predsjedavajućem i dopredsjedavajućem Skupštine ZDK za pokroviteljstvo priprema mladih košarkaša u Zenici

Generalni sekretar Košarkaškog saveza BiH Dževad Alihodžić, direktorica ženskih...

“Zmajevi” večeras protiv moćne Nizozemske

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine večeras gostuje Nizozemskoj na...

Premijer Pivić i ministar Mušija ugostili mastera Edina Kajevića nakon prijema u Kuću slavnih takekwondoa

Premijer Zeničko-dobojskog kantona Nezir Pivić i ministar za obrazovanje,...

Streljački klub Tešanj uspješan na 15. međunarodnom turniru Visoko 2024

Ljetna pauza za članove Streljačkog kluba Tešanj završena je...