NA KOSOVU ZABRANJENE IGRE NA SREĆU U NAREDNIH 10 GODINA

/

Kosovska vlada usvojila je izmjene i dopune zakona o igrama na sreću, kojima je predložena zabrana kockanja i zatvaranje svih kockarnica u narednih deset godina, kazao je kosovski premijer Ramuš Haradinaj.

Taj potez vlade uslijedio je nakon dva ubistva koja su se dogodila u dvije kockarnice prošle sedmice.

Haradinaj je novinarima nakon sjednice vlade rekao da je njegov kabinet samo prihvatio zahtjev parlamenta o zabrani kockanja i zatvaranju kockarnica na kosovskoj teritoriji.

“Mi sprovodimo zahtjev skupštine. Zahtjev je bio da vlada zabrani kockanje na period od deset godina i sve igre na sreću su zabranjene“, rekao je Haradinaj.

On je podsjetio je da je skupština zahtjev vladi uputila na predlog najuticajnieg opozicionog Demokratskog saveza Kosova.

Haradinaj je najavio da će vlada parlamentu u narednih 30 dana dostaviti izmijenjeni zakon kojim će ta zabrana biti ozakonjena.

zosradio.ba/bhrt.ba

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818 NAPOMENA: PUTEM OVE FORME SE NE MOŽETE PRIJAVLJIVATI NA OGLASE ZA POSAO. MOLIMO VAS DA KORISTITE MAIL ADRESE NAVEDENE U OGLASIMA.


Povezani postovi

Stižu nova pravila u turizmu u Hrvatskoj: Usluga u kojoj omjer cijene i kvaliteta nije u balansu loša je poruka

Vlada Hrvatske snažno pridonosi razvoju održivog turizma te od...

Vojni rok obavezan u Hrvatskoj od 2025, evo koliko će trajati

Potpredsjednik Vlade Hrvatske i ministar odbrane Ivan Anušić izjavio...

Zemljotres jačine 4,6 po Richteru pogodio Zagreb i okolinu

Podrhtavanje tla ovog jutra zabilježeno je u susjednoj Hrvatskoj,...

Novi požar kod Makarske: Gori u Tučepima, gosti napuštaju hotele

Vatra je izbila nešto poslije 20 sati i zahvatila...