Upozorenje iz Hrvatske: Stiže oluja, ne krećite na put

/

Mediji u Hrvatskoj javljaju da će doći do velike promjene u vremenu, a meteorlozi najavljuju oluju, te da će promjena vremena biti “brza i žestoka”.

O promjeni vremena u Hrvatskoj pisao je i poznati meteorolog Zoran Vakula.

“Nakon iznadprosječno toplog četvrtka s južinom, u petak u većini Hrvatske povratak zimskih uvjeta, ponegdje i s debljim snježnim pokrivačem, pa možete li – gorjem ne putujte od 8 do 20 sati, još bolje – do subote, a i podno Velebita će od petka poslijepodne do subote kasno navečer biti ograničenja u prometu. Za mnoge će vjerojatno najpovoljnija biti nedjelja, a od ponedjeljka ponovno oblačnije i vjetrovitije, vjerojatno s češćim oborinama”, prognozira Vakula, prenosi Jutarnji list.

On tvrdi da već danas (petak) stiže promjena – nagla, brza, pa i žestoka…

“Ponegdje će biti i obilne kiše praćene munjama i gromovima, koji se gdjekad mogu vidjeti i čuti i uz padanje snijega, što i nije odviše česta pojava, za razliku od za siječanj uobičajenoga debljeg snježnog pokrivača u gorju, a i jake i olujne bure na sjevernom dijelu Jadrana…

Razvedravanje u noći na subotu pridonijet će novim “minusima” na kopnu, pa će zimski ugođaj potrajati i u sljedećem tjednu, barem prema temperaturi, a ponegdje i po još koječemu, piše Vakula, koji u nastavku donosi detaljniju prognozu za petak po regijama”, dodao je Vakula.

Zosradio.ba/radiosarajevo.ba

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818 NAPOMENA: PUTEM OVE FORME SE NE MOŽETE PRIJAVLJIVATI NA OGLASE ZA POSAO. MOLIMO VAS DA KORISTITE MAIL ADRESE NAVEDENE U OGLASIMA.


Povezani postovi

Stižu nova pravila u turizmu u Hrvatskoj: Usluga u kojoj omjer cijene i kvaliteta nije u balansu loša je poruka

Vlada Hrvatske snažno pridonosi razvoju održivog turizma te od...

Vojni rok obavezan u Hrvatskoj od 2025, evo koliko će trajati

Potpredsjednik Vlade Hrvatske i ministar odbrane Ivan Anušić izjavio...

Zemljotres jačine 4,6 po Richteru pogodio Zagreb i okolinu

Podrhtavanje tla ovog jutra zabilježeno je u susjednoj Hrvatskoj,...

Novi požar kod Makarske: Gori u Tučepima, gosti napuštaju hotele

Vatra je izbila nešto poslije 20 sati i zahvatila...