Đukanović: Crna Gora je nepovratno na putu prema EU i želi usvajati evropske standarde

/

Crnogorski predsjednik Milo Đukanović rekao je u četvrtak navečer povodom crnogorskog Dana državnosti kako je Crna Gora nepovratno na putu evropskih integracija te da želi, kroz partnerski odnos uzajamnog uvažavanja, usvajati evropske standarde koji će je učiniti dijelom savremene civilizacije. 

Đukanović je rekao da Evropa mora znati, ako sebi želi dobro, da Balkan ne smije ostati izvan nje.

– Vjerujemo u ideju ujedinjene Evrope i u snagu EU da nađe odgovore na savremene izazove. Vjerujemo da je politika proširenja na zapadni Balkan važan dio vizije evropske budućnosti – rekao je Đukanović.

On je kazao da je Crna Gora, koja je 11 godina od stjecanja nezavisnosti postala punopravna članica NATO-a, zemlja predvodnica u pregovaračkom procesu za članstvo u EU, ali i važan faktor regionalne stabilnosti, bez otvorenih pitanja sa susjedima.

Đukanović je rekao da Crna Gora obilježava 13. jula Dan državnosti s ponosom i velikom nadom u doglednu bolju evropsku budućnost, kao i da je, igrom historijske sudbine, to datum koji je “do vječnosti uzdigao crnogorsko državno i nacionalno ime”.

zosradio.ba/avaz.ba

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818 NAPOMENA: PUTEM OVE FORME SE NE MOŽETE PRIJAVLJIVATI NA OGLASE ZA POSAO. MOLIMO VAS DA KORISTITE MAIL ADRESE NAVEDENE U OGLASIMA.


Povezani postovi

Oluja Boris u Europi: Zašto je postala katastrofa epskih razmjera?

Oluja Boris već je donijela ekstremne količine kiše širom...

Sve teža situacija sa poplavama u Europi: Proglašeno stanje prirodne katastrofe u Poljskoj

Gradonačelnik Lądek-Zdrója Tomasz Nowicki je već u subotu, 14....

Kako će se od novembra ulaziti u EU: Uzimanje otisaka i fotografiranje lica

Pregled pasoša, uzimanje otisaka najmanje četiri prsta i fotografiranje,...

Izbio veliki požar u Sutomoru

Vatrena stihija koja se pola sata nakon ponoći razbuktala...