Bijela kuća o sudskoj blokadi Trumpovog plana za imigrante: Ova odluka je skandalozna!

/

Bijela kuća osudila je danas odluku koju je u utorak donio američki sudac, kojom se privremeno blokira ukidanje programa prema kojem se mladim ilegalnim imigrantima omogućavao rad i studij u Sjedinjenim Američkim Državama.

Sudac William Alsup iz San Francisca, kojeg je imenovao bivši demokratski predsjednik Bill Clinton, naložio je vladi da u potpunosti provede program DACA (Deferred Action for Childhood Arrivals – Postupak odgode deportacije za imigrante koji su u zemlju ušli kao djeca) širom SAD do donošenja konačne presude ili nove odluke.

“Smatramo ovu odluku skandaloznom”, rekla je Sarah Sanders, glasnogovornica Donalda Trumpa, i rekla da je odluka donesena istog trena kada je održan sastanak u Bijeloj kući u prisutnosti zastupnika dvije strane o budućnosti mladih primatelja tog programa, poznatog pod nazivom “Dreamers”.

“Pitanje te važnosti treba riješiti uobičajenim zakonodavnim putem”, procijenila je i tvrdila da je američki predsjednik želio postići trajno rješenje o tom predmetu kako bi ispravio odluke koje nisu u skladu s ustavom koje je donio njegov prethodnik Barack Obama.

Trump je u danas nakon odluke suca napao američki pravosudni sistem kao “razoren i nepošten”. Trump je na Twitteru napisao “da to dobro pokazuje kako je razoren i nepošten njihov sudski sistem kada suprotstavljena strana u slučaju (poput DACA) uvijek ide 9. prizivnom sudu i skoro uvijek dobiva prije nego presudu ponište viši sudovi”.

Korisnici programa DACA mogu ponovo predati molbe i vlada mora javno objaviti da se program ponovo primjenjuje.

Podsjetimo, u septembru je američki predsjednik ukinuo ovaj program, nastao 2012., koji je omogućio 690 000 mladih ljudi koji su ilegalno ušli u Sjedinjene Države kao djeca da rade i legalno studiraju dok ih štiti od deportacije, ali je odgodio provedbu svoje odluke do marta kako bi Kongresu dao vremena za pronalaženje “trajnog rješenja” – prenosi Index.hr.

zosradio.ba/index.hr

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818 NAPOMENA: PUTEM OVE FORME SE NE MOŽETE PRIJAVLJIVATI NA OGLASE ZA POSAO. MOLIMO VAS DA KORISTITE MAIL ADRESE NAVEDENE U OGLASIMA.


Povezani postovi

Oluja Boris u Europi: Zašto je postala katastrofa epskih razmjera?

Oluja Boris već je donijela ekstremne količine kiše širom...

Sve teža situacija sa poplavama u Europi: Proglašeno stanje prirodne katastrofe u Poljskoj

Gradonačelnik Lądek-Zdrója Tomasz Nowicki je već u subotu, 14....

Kako će se od novembra ulaziti u EU: Uzimanje otisaka i fotografiranje lica

Pregled pasoša, uzimanje otisaka najmanje četiri prsta i fotografiranje,...

Izbio veliki požar u Sutomoru

Vatrena stihija koja se pola sata nakon ponoći razbuktala...