WADA potpisala sporazum sa japanskim proizvođačem lijekova

/

Svjetska antidoping agencija (WADA) potpisala je sporazum sa japanskim proizvođačem lijekova Astellas Pharma o pomoći u borbi protiv dopinga u sportu, javlja Anadolu Agency (AA).

Astellas će identifikovati jedinjenja u proizvodima, uključujući i one u razvoju, koja bi mogla biti zloupotrebljena od sportista i dijeliće informacije sa WADA-om kako bi pomogla pronalaženju metode otkrivanja nedozvoljenih supstanci.

Japanska kompanija, također, će sarađivati sa WADA-om na smanjenju rizika od zloupotrebljavanja takvih supstanci dok su još u fazi kliničkih ispitivanja.

Dogovor je najnoviji primjer saradnje WADA-e sa farmaceutskim kompanijama, nakon što je agencija potpisala sporazum sa britanskom kompanijom GlaxoSmithKline pred početak Ljetnih olimpijskih igara u Londonu 2012. godine.

Astellas je prva kompanija sa sjedištem u Japanu koja je ostvarila partnerstvo sa WADA-om u nastojanjima da se spriječi neodgovarajuća upotreba medicinskih proizvoda u svrhu dopinga.

Izvor

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818 NAPOMENA: PUTEM OVE FORME SE NE MOŽETE PRIJAVLJIVATI NA OGLASE ZA POSAO. MOLIMO VAS DA KORISTITE MAIL ADRESE NAVEDENE U OGLASIMA.


Povezani postovi

Oluja Boris u Europi: Zašto je postala katastrofa epskih razmjera?

Oluja Boris već je donijela ekstremne količine kiše širom...

Sve teža situacija sa poplavama u Europi: Proglašeno stanje prirodne katastrofe u Poljskoj

Gradonačelnik Lądek-Zdrója Tomasz Nowicki je već u subotu, 14....

Kako će se od novembra ulaziti u EU: Uzimanje otisaka i fotografiranje lica

Pregled pasoša, uzimanje otisaka najmanje četiri prsta i fotografiranje,...

Izbio veliki požar u Sutomoru

Vatrena stihija koja se pola sata nakon ponoći razbuktala...