Njemačka se priprema za katastrofu: Od građana traže da počnu skladištiti hranu i vodu

/

Njemačka će svoje građane potaknuti da počnu skladištiti hranu, vodu i druge namirnice u slučaju katastrofe ili oružanog napada. Ovo je prvi put da se takve mjere razmatraju još od završetka Hladnog rata.

Prijedlog je dio vladinog plana za razvoj civilne obrane, kojim se predlaže da građani prikupe i čuvaju dovoljno hrane za 10 dana, kao i odgovarajuće količine vode, izvora energije, novca i lijekova, što bi im omogućilo da dočekaju pomoć vlade.

U Njemačkoj vlada uznemirenost zbog nedavnog niza terorističkih napada i više od milionizbjeglica primljenih prošle godine.

Čitav plan će biti objavljen u srijedu, piše Deutche Welle. Premda se procjenjuje kako veći napad na Njemačku nije vjerovatan, takvu mogućnost se ne može potpuno isključiti, piše Index.   

Izvor

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818 NAPOMENA: PUTEM OVE FORME SE NE MOŽETE PRIJAVLJIVATI NA OGLASE ZA POSAO. MOLIMO VAS DA KORISTITE MAIL ADRESE NAVEDENE U OGLASIMA.


Povezani postovi

Oluja Boris u Europi: Zašto je postala katastrofa epskih razmjera?

Oluja Boris već je donijela ekstremne količine kiše širom...

Sve teža situacija sa poplavama u Europi: Proglašeno stanje prirodne katastrofe u Poljskoj

Gradonačelnik Lądek-Zdrója Tomasz Nowicki je već u subotu, 14....

Kako će se od novembra ulaziti u EU: Uzimanje otisaka i fotografiranje lica

Pregled pasoša, uzimanje otisaka najmanje četiri prsta i fotografiranje,...

Izbio veliki požar u Sutomoru

Vatrena stihija koja se pola sata nakon ponoći razbuktala...