VIDEO: Prizor koji je potresao svijet: Ranjeni dječak Omran iz Sirije

/

Potresan prizor koji je stigao iz Aleppa uzdrmao je svijet, a najbolje opisuje sav besmisao koji sa sobom nosi rat. Na snimku se vidi spasilačka ekipa kako iz ruševina izvlači povrijeđene.

U jednom trenutku, prikazan je spasilac kako nosi ranjenog dječaka koji je povrijeđen ali ipak van životne opasnosti. Dječak se zove Omran Daqneesh, a povrijeđen je u bombardovanju ili Assadovih ili ruskih snaga u Allepu, piše Telegraph.

Kako je napisao novinar magazina Time, dječak uopšte ne pušta nikakv glas niti se čuje plač, javlja N1. 

Dječak, odjeven u majicu na kojoj se od prašine jedva razabire lik iz nekog crtanog filma, i dalje mirno i nijemo sjedi. Jedno mu je oko širom otvoreno, drugo baš i nije. Znatiželjno gleda prema ljudima izvan vozila, a zatim podiže jednu ruku kojom prolazi kroz svoju kosu, a zatim se pogladi po krvavom obrazu.

Spušta ruku i mirno pogleda u krvavi dlan, a zatim, ne znajući što bi, okrene ga i jednostavno obriše o sjedalicu. Bez da je riječ rekao, bez da je glasa pustio, nema suza, jeziv spokoj, piše jutarnji.hr.

المشاهد الأولية لقصف طائرات حربية يعتقد أنها روسية على حي القاطرجي 17-8-2016

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818 NAPOMENA: PUTEM OVE FORME SE NE MOŽETE PRIJAVLJIVATI NA OGLASE ZA POSAO. MOLIMO VAS DA KORISTITE MAIL ADRESE NAVEDENE U OGLASIMA.


Povezani postovi

Oluja Boris u Europi: Zašto je postala katastrofa epskih razmjera?

Oluja Boris već je donijela ekstremne količine kiše širom...

Sve teža situacija sa poplavama u Europi: Proglašeno stanje prirodne katastrofe u Poljskoj

Gradonačelnik Lądek-Zdrója Tomasz Nowicki je već u subotu, 14....

Kako će se od novembra ulaziti u EU: Uzimanje otisaka i fotografiranje lica

Pregled pasoša, uzimanje otisaka najmanje četiri prsta i fotografiranje,...

Izbio veliki požar u Sutomoru

Vatrena stihija koja se pola sata nakon ponoći razbuktala...