Istanbul: Rusi uhapšeni zbog terorističkog napada

/

Turska policija je uhapsila trojicu ruskih državljana zbog sumnje da su umješani u teroristički napad koji se u utorak dogodio u Istanbulu.

Kako je prenijela turska agencija Dogan, Rusi su uhapšeni u mediteranskom gradu Antaliji, a tom prilikom su zaplijenjeni “određeni dokumenti“.

U terorističkom napadu koji se u utorak dogodio u Istanbulu stradalo je desetoro turista, a turska policija je potom uhapsila 15 osoba osumnjičenih za učestvovanje u organizaciji napada.

Turski predsjednik Redžep Tajip Erdogan izjavio je ranije da je sirijski bombaš-samoubica odgovoran za eksploziju u istorijskoj turističkoj četvrti u Istanbulu.

Potpredsjednik turske vlade Numan Kurtulmus izjavio je da je na osnovu analize raznetih dijelova tijela identifikovan osumnjičeni bombaš-samoubica koji je izazvao eksploziju, te da je reč o 28-godišnjem Sirijcu.

izvor

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818 NAPOMENA: PUTEM OVE FORME SE NE MOŽETE PRIJAVLJIVATI NA OGLASE ZA POSAO. MOLIMO VAS DA KORISTITE MAIL ADRESE NAVEDENE U OGLASIMA.


Povezani postovi

Oluja Boris u Europi: Zašto je postala katastrofa epskih razmjera?

Oluja Boris već je donijela ekstremne količine kiše širom...

Sve teža situacija sa poplavama u Europi: Proglašeno stanje prirodne katastrofe u Poljskoj

Gradonačelnik Lądek-Zdrója Tomasz Nowicki je već u subotu, 14....

Kako će se od novembra ulaziti u EU: Uzimanje otisaka i fotografiranje lica

Pregled pasoša, uzimanje otisaka najmanje četiri prsta i fotografiranje,...

Izbio veliki požar u Sutomoru

Vatrena stihija koja se pola sata nakon ponoći razbuktala...