Teroristički napad u Londonu: Na metro stanici nožem ranio tri osobe

/

Londonska policija uhapsila je napadača koji je sinoć nožem povrijedio najmanje tri osobe, a policija je saopćila da cijeli slučaj tretira kao teroristički napad, javlja Anadolu Agency (AA).

Troje povrijeđenih u napadu mačetom na stanici metroa u Londonu

Napad se desio sinoć u podzemnoj metro stanici Leytonstone u Londonu, a očevici su na društvenim mrežama objavili videosnimke na kojima se vidi kako policija savladava i hapsi tamnoputog muškarca koji je prethodno prijetio putnicima, a zatim i nasrnuo na njih nožem.

Jedna osoba je teže, a dvije lakše povrijeđene, a londonski mediji javljaju da je napadač uzvikivao “Ovo je za Siriju”.

Komandir Odjela za antiterorizam Richard Walton je izjavio da je napadač hospitaliziran i da je pod policijskim nadzorom.

“Slučaj istražujemo kao teroristički čin. U zemlji postoji visoka teroristička prijetnja i postoje velike naznake da je i sinoćnji napad takvog karaktera. Pozivam građane da budu mirni, ali i oprezni u ovoj situaciji”, kazao je Walton.

Walton je također pozvao građane koji su svjedočili napadu da policiji dojave sva saznanja ili snimke koji bi mogli pomoći u istrazi.

Britanski parlament je u četvrtak odobrio uključivanje britanske vojske u zračne operacije protiv terorističke organizacije ISIS u Siriji, a samo nekoliko sati kasnije su britanski avioni iz baze na Kipru poletjeli i izveli prve udare na položaje terorista.

Izvor

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818 NAPOMENA: PUTEM OVE FORME SE NE MOŽETE PRIJAVLJIVATI NA OGLASE ZA POSAO. MOLIMO VAS DA KORISTITE MAIL ADRESE NAVEDENE U OGLASIMA.


Povezani postovi

Oluja Boris u Europi: Zašto je postala katastrofa epskih razmjera?

Oluja Boris već je donijela ekstremne količine kiše širom...

Sve teža situacija sa poplavama u Europi: Proglašeno stanje prirodne katastrofe u Poljskoj

Gradonačelnik Lądek-Zdrója Tomasz Nowicki je već u subotu, 14....

Kako će se od novembra ulaziti u EU: Uzimanje otisaka i fotografiranje lica

Pregled pasoša, uzimanje otisaka najmanje četiri prsta i fotografiranje,...

Izbio veliki požar u Sutomoru

Vatrena stihija koja se pola sata nakon ponoći razbuktala...