Pariz: Policija u lovu na organizatora napada, jedna žena se raznijela eksplozivom

/

Najmanje dvije osobe poginule su rano jutros u antiterorističkoj akciji policije u francuskom predgrađu Saint-Denis, a jedna od njih je žena koja se raznijela eksplozivom, rekao je izvor u policiji agenciji AFP.

Francuska policija rano jutros pokrenula je akciju u pariskom predgrađu Saint Denis u potrazi za Abdelhamidom Abaaoudom, pripadnikom grupe Islamska država iz Belgije, osumnjičenom da je organizator terorističkih napada u Parizu 13. novembra.

Vjeruje se da se Abaud (27), za kojeg se prvobitno smatralo da je akciju organizovao iz Sirije, krije zajedno sa grupom od pet dobro naoružanih ljudi u stanu u Saint-Denisu, u sjevernom dijelu Pariza u blizini fudbalskog stadiona, koji je bio jedna od meta bombaša samoubica prošle sedmice.

Portparol policije rekao je za radio RTL da je policija utvrdila da je taj stan korišten kao baza terorista u Saint-Denisu.

Portparol je dodao da su najmanje tri policajca ranjena, a dvije osobe su uhapšene u jutrošnjoj operaciji.

Drugi osumnjičeni su se navodno zabarakadirali u stanu. Najmanje 50 vojnika nalazi se na licu mjesta.

List Mond piše da je moguće da postoji i treća žrtva, ali se ne precizira o kome je riječ.

Meta operacije je Abdelhamid Abaud, organizator terorističkih napada u Parizu 13. novembra u kojima je ubijeno 129 lica, rekla je policija agenciji AFP.

Izvor

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818 NAPOMENA: PUTEM OVE FORME SE NE MOŽETE PRIJAVLJIVATI NA OGLASE ZA POSAO. MOLIMO VAS DA KORISTITE MAIL ADRESE NAVEDENE U OGLASIMA.


Povezani postovi

Oluja Boris u Europi: Zašto je postala katastrofa epskih razmjera?

Oluja Boris već je donijela ekstremne količine kiše širom...

Sve teža situacija sa poplavama u Europi: Proglašeno stanje prirodne katastrofe u Poljskoj

Gradonačelnik Lądek-Zdrója Tomasz Nowicki je već u subotu, 14....

Kako će se od novembra ulaziti u EU: Uzimanje otisaka i fotografiranje lica

Pregled pasoša, uzimanje otisaka najmanje četiri prsta i fotografiranje,...

Izbio veliki požar u Sutomoru

Vatrena stihija koja se pola sata nakon ponoći razbuktala...