Aluminijska folija skraćuje vam vrijeme peglanja za čak 5 puta

/

Možda ste čuli da neke domaćice ubacuju kuglice od aluminijske folije u perilice i sušilice rublja. A jeste li se ikada zapitali zašto to rade? 

Radi se o odličnom triku koji čini glačanje puno lakšim i bržim jer odjeća nakon pranja i sušenja mekanija pa nije toliko zgužvana. Zapravo, kuglice od aluminijske folije pomažu da se kod pranja odjeća bolje okreće, a time i opere dok u sušilici stopiraju stvaranje statičkog elektriciteta.

Neki, također, tvrde da su aluminijske kuglica odlična alternativa omekšivaču za rublje. Dovoljne su dvije do tri, a napravite ih jednostavno – uzmite komad aluminijske folije i napravite kuglicu veličine loptice za tenis.

foto: Dreamstime

Evo kako iskoristiti aluminijsku foliju u kućanstvu:

Za super brzo glačanje

Stavite komad aluminijske folije između navlake i daske za peglanje tako da sjajni dio bude gore. Skratit će vam vrijeme peglanja jer će se toplina reflektirati s folije i glačati drugu stranu odjeće koju peglate. Žene koje koriste ovaj trik kažu da im skraćuje vrijeme peglanja za čak pet puta – sa 15 minuta za jednu košulju, na tri minute.

Pogledajte u videu, u emisiji Dr. Oza, kako to napraviti, a vidjet ćete i kako aluminijskom folijom naoštriti škare:

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818 NAPOMENA: PUTEM OVE FORME SE NE MOŽETE PRIJAVLJIVATI NA OGLASE ZA POSAO. MOLIMO VAS DA KORISTITE MAIL ADRESE NAVEDENE U OGLASIMA.


Povezani postovi

Raport razotkriva: Glumac Moamer Kasumović osuđen za bludničenje nad maloljetnikom. Dobio godinu zatvora koju je otkupio

Nakon predstave Beogradskog narodnog pozorišta "Tiho, tiše", koja je...

Doboj Jug među najrazvijenijim općinama u FBiH

Najrazvijenija općina u Federaciji BiH je Centar Sarajevo, a najnerazvijenija...

Sedam proizvoda iz BiH postalo zaštićeni brend u posljednjih 15-ak dana: Šta to znači za kupce, šta za proizvođače

Sedam prehrambenih proizvoda s područja Bosne i Hercegovine je...

Danas oblačno sa kišom, na planinama moguć snijeg

U Bosni i Hercegovini danas se očekuje pretežno oblačno...