Imate li već svoj omiljeni recept za domaći sladoled?
Ako ga još niste pronašli, prestanite tražiti jer vam donosimo recept nakon kojega više nikada nećete poželjeti praviti sladoled na drugačiji način.
Sastojci:
2 šolje slatkog vrhnja (može i čvrsti jogurt)
1 šolja punomasnog mlijeka
2/3 šolje šećera (najbolje smeđi ili, recimo sirup od agave)
Prstohvat soli
6 velikih žumanaca
Aroma po želji (voće, čokolada, vanila…)
U manjem loncu pomiješajte slatko vrhnje, šećer, mlijeko i so te kuhajte dok se šećer ne otopi (oko pet minuta).
U posebnoj zdjeli umutite žumance, miješajući ih, dodajte trećinu kreme koju ste prethodno napravili, a kada ih dobro sjedinite, vratite sve u lonac s kremom.
Stavite ponovno lonac na šporet ikuhajte na laganoj vatri dok se krema ne zgusne.
Sipajte smjesu u zdjelu i ohladite do sobne temperature (bar četiri sata).
Kada ste ga ohladili, stavite smjesu u kućni aparat za sladoled, a ako ga nemate dobro ga izmiješajte s mikserom i stavite u zamrzivač na nekoliko sati da se stegne.
zosradio/radiosarajevo.ba