ŽELITE DA PEĆNICA BLISTA? Evo kako da rerna bez mnogo truda izgleda kao nova!

/

Kako biste očistili unutrašnjojst rerne pomiješajte 2-3 kašičice sode bikarbone sa vodom u zdjelici tako da dobijete pastu koja se može rasprskavati putem bočice.

Sastružite krupnije komadiće hrane koji su eventualno ostali i poprskajte unutrašnjost pećnice pastom, odnosno otopinom koju ste napravili. Ostavite da odstoji preko noći.

Trebalo bi barem 12 sati da pustite da djeluje, a zatim vlažnom spužvom ili krpom lagano prebrišite unutrašnjost rerne kako biste uklonili otopinu.

Za bolji rezultat možete ponoviti postupak svakih 12 sati, recimo dva dana, a u to vrijeme pećnicu možete normalno koristiti.

Posljednji put pećnicu poprskajte otopinom, zatim stavite nešto da se peče (kako ne biste trošili energiju na praznu rernu) i nakon toga pustite da se ohladi dok ne bude ugodno topla da možete krenuti na čišćenje. Upotrijebite običnu kuhinjsku spužvu, i trebali biste biti iznenađeni kako jednostavno se skida sva prljavština.

Nakon toga je isperite i pobrišite te uključite na nisku temperaturu samo da se osuši do kraja.

Za dodatno čišćenje postoji još jedan trik. Sastoji se u tome da u posudici pomiješate sodu i sirće, što u prvi trenutak izaziva malo “eksplozivnu” reakciju. Stavite sode koliko je potrebno da dobijete gustu pastu, a zatim ovom smjesom i krpom pobrišite pećnicu i nakon toga je naravno dobro isperite.

Staklo na rerni također možete očistiti gustom smjesom od sode bikarbone i vode. Ostavite 30-40 minuta da djeluje, a zatim ponovo prebrišite čistom krpom.

zosradio.ba/

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818 NAPOMENA: PUTEM OVE FORME SE NE MOŽETE PRIJAVLJIVATI NA OGLASE ZA POSAO. MOLIMO VAS DA KORISTITE MAIL ADRESE NAVEDENE U OGLASIMA.


Povezani postovi

Raport razotkriva: Glumac Moamer Kasumović osuđen za bludničenje nad maloljetnikom. Dobio godinu zatvora koju je otkupio

Nakon predstave Beogradskog narodnog pozorišta "Tiho, tiše", koja je...

Doboj Jug među najrazvijenijim općinama u FBiH

Najrazvijenija općina u Federaciji BiH je Centar Sarajevo, a najnerazvijenija...

Sedam proizvoda iz BiH postalo zaštićeni brend u posljednjih 15-ak dana: Šta to znači za kupce, šta za proizvođače

Sedam prehrambenih proizvoda s područja Bosne i Hercegovine je...

Danas oblačno sa kišom, na planinama moguć snijeg

U Bosni i Hercegovini danas se očekuje pretežno oblačno...