Kompanija plaća zaposlenima da odu na odmor

/

Američka kompanija “FullContact” svojim zaposlenima nudi 7,500 dolara za odmor uz jedan uslov – radnici na odmoru moraju da se klone elektronskih uređaja i drže što dalje od posla.

 Izvršni direktor kompanije Bart Lorang objasnio je da ovakav pristup ima brojne prednosti. 


“Velika većina naših zaposlenih prilično je opuštena kada se vrati s takvog odmora. Zaista je bitno udaljiti se od mašina i društvenih mreža i ponovo postati čovjek. Ljudi su po cijeli dan povezani sa mašinama, što utiče na to koliko dobro zapravo možemo da iskusimo sreću, ljubav i kreativnost”, rekao je. 

Uprkos tome što bi mnogi od nas automatski prihvatili ponudu, u svijetu je mnogo onih koji odricanje od tehnologije, makar i na nekoliko dana, smatraju nezamislivim. 

A kojim putnicima najviše polazi za rukom da se ‘isključe’? Vjerovatno ne onoj grupi na koju ste prvo pomislili. Rezultati nedavnog istraživanja pokazali su da se tehnologije najprije odriču milenijalci, odnosno osobe mlađe od 35 godina. 

Inače, u 2015. godini čak 41 odsto Amerikanaca uopšte nije uzelo odmor, dok je 17 odsto izjavilo da je uzelo manje od 5 dana odmora.

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818 NAPOMENA: PUTEM OVE FORME SE NE MOŽETE PRIJAVLJIVATI NA OGLASE ZA POSAO. MOLIMO VAS DA KORISTITE MAIL ADRESE NAVEDENE U OGLASIMA.


Povezani postovi

Raport razotkriva: Glumac Moamer Kasumović osuđen za bludničenje nad maloljetnikom. Dobio godinu zatvora koju je otkupio

Nakon predstave Beogradskog narodnog pozorišta "Tiho, tiše", koja je...

Doboj Jug među najrazvijenijim općinama u FBiH

Najrazvijenija općina u Federaciji BiH je Centar Sarajevo, a najnerazvijenija...

Sedam proizvoda iz BiH postalo zaštićeni brend u posljednjih 15-ak dana: Šta to znači za kupce, šta za proizvođače

Sedam prehrambenih proizvoda s područja Bosne i Hercegovine je...

Danas oblačno sa kišom, na planinama moguć snijeg

U Bosni i Hercegovini danas se očekuje pretežno oblačno...