Postavljen novi radar na M17, ali i na još nekoliko mjesta

/

Novi stacionarni radar na M17 u zeničkom naselju Pečuj, ali i u Usori, u funkciji i novi mobilni radari.

Nakon što je proteklih mjeseci na pravcu magistralnog puta M17 u zeničkom naselju Pečuj gotovo svakodnevno dežurala policijska ekipa PU Zenica sa mobilnim radarima, ove sedmice se “ukazao” i dugo najavljivani stacionarni radar, postavljen kod Benzinske pumpe Almy – BP1, odnbosno u neposrednoj blizini pekare i skladišta građevinskog materijala koje se nalazi u blizini pumpe.

Po viđenom, radar je postavljen da snima prekršioce brzine iz pravca petlje Blatuša i Grada Zenica, a na ovom dijelu M17 je ograničenje 70 kilometara na sat, što znači da radar snima i dokumentuje sva vozila koja voze više od 80 km/h.

Podsjećamo, inicijativa za postavljanje stacionarnog radara na M17 pokretana je nekoliko puta u ranijem periodu, jer je pravac na ovom dijelu M17 služio nadobudnim vozačima za testiranje “letačkih sposobnosti”, nerijetko puneći stupce crnih hronika ovdašnjih medija.

Kako saznaje Zenicablog, osim u Pečuju, novi stacionarni radar je postavljen i na području Žabljaka-Usore, odnosno dijela magistralnog puta Teslić – Tešanj – Doboj, koji prolazi dijelom teritorije općine Usora. Osim ova dva stacionarna, nabavljen je još jedan mobilni radar “tronožac”, koji će biti korišten na različitim lokacijama na magistralnim putevima ZDK.

-Uz radare, nastavljamo sa pojačanim patroliranjem i punktovima na magistralnim putevima, koji su bili prepoznatljivi proteklih mjeseci rutom ovog puta kroz ZDK sa uključenim “rotacijama” u svakoj od općina kroz koje prolaze putevi M17 i M4.

Trenutno, policija ZDK na dijelu magistralnog puta M17 koji prolazi kroz ZDK može mjeriti brzinu, odnosno prekoračenja na pet fiksnih i pet mobilnih lokacija, što je rezultiralo značajnim smanjenjem broja prekršioca, ali i još bitnije, manjim brojem nesreća.

zosradio/fokus.ba

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818 NAPOMENA: PUTEM OVE FORME SE NE MOŽETE PRIJAVLJIVATI NA OGLASE ZA POSAO. MOLIMO VAS DA KORISTITE MAIL ADRESE NAVEDENE U OGLASIMA.


Povezani postovi

BKC Kalesija realizuje obilježavanje 250 godina Hasanaginice u ZDK-u

Ministar za obrazovanje, nauku, kulturu i sport Mirza Mušija...

Ministar Adnan Šabani potpisao 101 ugovor: Za zaštitu okoliša iz budžeta ZDK 1.110.000 KM

Ministar za prostorno uređenje, promet i komunikacije i zaštitu...

U ZDK na evidenciji nezaposlenih blizu 50.000 ljudi

U evidenciji nezaspolenih Javne ustanove Služba za zapošljavenje Zeničko-dobojskog...

Skupština ZDK usvojila Nacrt Zakona o prijavljivanju i postupku provjere podataka o imovini nosioca javnih funkcija

Skupština Zeničko-dobojskog kantona usvojila je i javnu raspravu uputila...