ZDK: POVEĆANI PODSTICAJI MALINARIMA-25 FENINGA PO KG, UMJESTO DOSADAŠNJIH 15

/

Malinari s područja Zeničko-dobojskog kantona koji proizvedu 700 i više kg malina, umjesto dosadašnjih 15, dobijaće podsticaj od 25 feninga po kg, dogovoreno je, javlja dopisnik BHRT.

Vlada Zeničko-dobojskog kantona i Udruženje poljoprivrednka postigli su dogovor oko visine podsticaja proizvođačima maline na ovom području. Umjesto dosadašnjih 15 od ove godine podsticaj je će iznositi 25 feninga po kilogramu, a ova subvencija će biti isplaćena malinarima koji proizvedu 700 i više kilograma maline.

Pomenuti podsticaj veoma je značajan i svakako će pomoći u smislu utrvđivanja konačne otkupne cijene maline u Zeničko-dobojskom kantonu.

spaceplay / pause

 

qunload | stop

 

ffullscreen

shift + slower / faster

volume

 

mmute

seek

 

 . seek to previous

“Ovo je dodatni napor Vlade ZDK, svjesni da smo lideri u ovoj oblasti u BiH, da s druge strane veliki broj malinama koji na ovaj način rješavaju svoju egzistenciju i naša želja da zadržimo liderstvo u malinarstvu narednih sezona je ova subvencija za otkupnu cijenu”, kaže premijer ZDK Miralem Galijašević.

Predsjednik Udruženja poljoprivrednika ZDK Sedin Biogradlija izražava zadovoljstvo postignutim dogovorom:

” ZDK je kontinuirano podržavao malinarstvo, međutim nakon ovog dogovora mi možemo biti zadovoljni posebno što je ova reakcija došla onda kada je bila najpotrebnija”.

zosradio.ba/bhrt.ba

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818 NAPOMENA: PUTEM OVE FORME SE NE MOŽETE PRIJAVLJIVATI NA OGLASE ZA POSAO. MOLIMO VAS DA KORISTITE MAIL ADRESE NAVEDENE U OGLASIMA.


Povezani postovi

BKC Kalesija realizuje obilježavanje 250 godina Hasanaginice u ZDK-u

Ministar za obrazovanje, nauku, kulturu i sport Mirza Mušija...

Ministar Adnan Šabani potpisao 101 ugovor: Za zaštitu okoliša iz budžeta ZDK 1.110.000 KM

Ministar za prostorno uređenje, promet i komunikacije i zaštitu...

U ZDK na evidenciji nezaposlenih blizu 50.000 ljudi

U evidenciji nezaspolenih Javne ustanove Služba za zapošljavenje Zeničko-dobojskog...

Skupština ZDK usvojila Nacrt Zakona o prijavljivanju i postupku provjere podataka o imovini nosioca javnih funkcija

Skupština Zeničko-dobojskog kantona usvojila je i javnu raspravu uputila...