CJB Doboj: Na području grada Doboja pronađena i oduzeta droga i municija

/

Policijski službenici Policijske stanice Doboj 2, na osnovu naredbe Osnovnog suda Doboj, 19.04.2017. godine, na podučju grada Doboja izvršili su pretres kuće i pomoćnih prostorija koje kao član domaćinstva koristi S.N., prilikom čega je pronađena i oduzeta opojna droga, indijka konoplja i municija.

Prilikom pretresa kuće pronađen je i oduzet novčanik u kome su se nalazila tri smotuljka od alu-folije u kojim se nalazila bijela praškasta materija koja po svojim morfološkim osobinama asocira na opojnu drogu „amfetamin spid“, ukupne težine 3,4373 grama, kao i jedna plastična ampula unutar koje se nalazilo više sjemenki indijske  konoplje, te dvije originalno upakovane tablete medicinske droge. Pronađeno je i oduzeto sedam stabljika indijske konoplje visine od 14-50 cm , kao i ostaci sasušene zelene biljne materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu „marihuanu“, ukupne težine 2,0026 grama. Takođe su pronađeni i izuzeti predmeti koji mogu poslužiti za konzumiranje opojne droge (jedna pvc vrećica i improvizovana cjevčica načinjena od papira sa ostacima bijele praškaste materije koja asocira na opojnu drogu „amfetamin spid“), okvir za automatsku pušku sa 30 pripadajućih metaka, jedan metak za vojnu pušku i dva patrona za lovačku pušku.

Nad S.N. je izvršena kriminalistička obrada. Po dokumentovanju Okružnom javnom tužilaštvu protiv S.N. biće podnesen izvještaj o počinjenom kriivčnom djelu „Neovlašćena proizvodnja i promet opojnih droga“ i „Nedozvoljena  proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija“.

Navedene aktivnosti provedene su uz saglasnost Okružnog javnog tužilaštva Doboj, a na osnovu prethodno prikupljenih operativnih saznanja da navedeno lice vrši uzgoj indijske konoplje i proizvodnju opojne droge. 

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818 NAPOMENA: PUTEM OVE FORME SE NE MOŽETE PRIJAVLJIVATI NA OGLASE ZA POSAO. MOLIMO VAS DA KORISTITE MAIL ADRESE NAVEDENE U OGLASIMA.


Povezani postovi

Ministar Sirovica u ime Vlade ZDK odao počast žrttvama zločina u Stupnom Dolu kod Vareša

Ministar za boračka pitanja Zeničko-dobojskog kantona Adnan Sirovica, u...

Vlada Zeničko-dobojskog kantona doznačila sredstva za isplatu posljednje rate boračkih stipendija za akademsku 2023/2024. godinu

Vlada Zeničko-dobojskog kantona doznačila je gradovima i općinama sredstva...

Proizvodnju i konzumaciju hrane treba potpuno drukčije tretirati i organizovati

Institut za zdravlje i sigurnost hrane je danas, povodom...