DIREKTORICA ZA SARADNJU PRI AMBASADI ŠVICARSKE POSJETILA OPĆINU DOBOJ JUG

/

Barbara Dätwyler Scheuer direktorica za suradnju pri Ambasadi Švicarske u BiH, na upućeni zahtjev za saradnju od strane općinskog načelnika, upriličila je posjetu Općini Doboj Jug.

Na ovom sastanku je razgovarano o mogućnostima za buduću saradnju sa Ambasadom Švicarske kroz implementaciju projekata koji su aplicirani prema Ambasadi u ovoj godini, i to za podršku za zapošljavanje mladih, te projekat za ravnopravnost spolova – ekonomsko onaživanje žene na području općine Doboj Jug. Pored toga, iskazani su i prioriteti razvoja općine Doboj Jug poput unapređenja poslovnih zona, te nastavak izgranje kanalizacione mreže.

Iskazana je i uspješna saradnja sa UNDP-om kroz treću fazu Projekta integriranog lokalnog razvoja (ILDP III) koji je zajednička inicijativa UNDP-a i Švicarske agencije za razvoj i saradnju (SDC).

zosradio.ba


Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818 NAPOMENA: PUTEM OVE FORME SE NE MOŽETE PRIJAVLJIVATI NA OGLASE ZA POSAO. MOLIMO VAS DA KORISTITE MAIL ADRESE NAVEDENE U OGLASIMA.


Povezani postovi

Amin Bedak: Kako je politički anonimus osvojio mandat u OV Tešanj

Ulaskom u općinski parlament, Amin je -  uz svesrdnu...

U TEŠNJU SE ŽIVI INKLUZIJA: Veliki maskenbal obradovao mališane

Veselo je danas bilo u Tešnju. Velikim maskenbalom i...

Almir Kopić novi je komandir Policijske stanice Tešanj

Dana 10. oktobra 2024. godine, Almir Kopić, dugogodišnji inspektor...

SDP Tešanj: Oštro osuđujemo poruke govora mržnje koje su osvanule u Tešnju

OO SDP Tešanj oštro osuđuje nedavni incident u kojem...