Održan okrugli sto i seminar u organizaciji Privredne komore FBiH i certifikacijske kuće TŰV SŰD

/

U organizaciji Privredne komo re Federacije BiH i certifikacijske kuće TŰV SŰD održan je okrugli sto pod nazivom ISO9001-korist ili formalnost za menadžment. Učestvovao je Mitja Plos vodeći auditor i trener certifikacijske kuće TŰV SŰD, zatim Almin Mališević direktor Sektora za industriju i usluge Privredne komore Federacije BiH i Jamin Hamza direktor TŰV SŰD Sarajevo. Naravno da je tu i motivator Šefket Turalić koji živi ISO standarde.Na Okruglom stolu su prisustvovali direktorifirmi (a kod pojedinih firmi i članovi menadžmenta):Mann und Hummel, Pobjeda, Belif, Medena, FAD, Dukat, Imaco i GMC iz Usore. U jednom dijelu učetvovao je i načelnik mr. Suad Huskić. Bio je to otvoren razgovor direktora i Mitje Plosa na obostranu korist. Drugog dana je održan seminar za auditore firmi pod nazivom Procesni pristup-rizici.

Okrugli sto i seminar su održani u sobi za edukaciju Mann und Hummela. Učesnici su nakon toga obišli proizvodne pogone ove firme.

Nisam možda i dvije godine obilazio pogone Mann und Hummela. Svaki put se vidi razlika.

Smatram da je to najbolja firma u BiH, ako se u u obzir uzmu, pored osnovnih elemnata poslovanja koji određuju veličinu, i sociološki i ekološki aspekti.

Husein Galijašević/zosradio.ba

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818 NAPOMENA: PUTEM OVE FORME SE NE MOŽETE PRIJAVLJIVATI NA OGLASE ZA POSAO. MOLIMO VAS DA KORISTITE MAIL ADRESE NAVEDENE U OGLASIMA.


Povezani postovi

Doboj Jug: Isplaćena pomoć učenicima za nabavku udžbenika

Općina Doboj Jug uplatila je iznos od 50,00 KM...

Šemsa Mujaković: Veliko interesovanje žena za Asocijaciju poslovnih žena BiH

Na 18. Međunarodnom sajmu privrede u Tešnju, Šemsa Mujaković,...

Općinski načelnik Mirnes Tukić posjetio firmu “METAL LAND”

Općinski načelnik Mirnes Tukić nedavno je posjetio firmu "METAL...

Jasne poruke Sajma u Tešnju: Cilj svih treba da bude jaka privreda

U organizaciji Udruženja privrednika „Biznis centar“ Jelah-Tešanj, danas je...