Opća bolnica Tešanj: Naš recept za uspjeh je domaćinski odnos zdravstvenih radnika i podrška privrednika

/

st pacijenta je bitna svima



Komforan boravak pacijenata u procesu razvitka poslovanja bolnice u Tešnju bio je među glavnim stavkama. Pacijenti borave u dvokrevetnim ili trokrevetnim sobama s kupatilom, a u ponudi je i nekoliko apartmana koje su donacijama opremili privrednici.

“Sav taj rezultat koji smo postigli je zahvaljujući dodatnom angažmanu uposlenika i želja da budu u svom poslu najbolji, počevši od portira pa do doktora”, dodaje Sejdinović za naš portal.

Opća bolnica u Tešnju mjesto je za plućne bolesnike iz cijelog Zeničko-dobojskog kantona, a pacijenti dolaze i iz drugih kantona. Odličnu saradnju su ostvarili i s kliničkim centrima u BiH, Srbiji, Hrvatskoj i Sloveniji gdje njihovi kadrovi idu na specijalizaciju.

Ističe da predstavnici zdravstvenih ustanova imaju redovne sastanke, ali da model koji su oni primijenili nije prihvatljiv u svim zdravstvenim ustanovama s obzirom da su oni manji sistem koji je lakše kontrolisati.

“Mi imamo komunikaciju s drugim zdravstvenim ustanovama i svi imamo malo zdravstvenog dinara. Zavodi nam ne plaćaju punu cijenu usluga i mi smo u startu osuđeni da proizvodimo minuse. Taj dio nedostajućih sredstava moramo namiriti iz drugih kanala, da li s ugovorima s firmama ili da uvodimo nove tehnologije koje nisu uvezane s fondom te da može ići preko direktne naplate”, kazao je Sejdinović.

Pomoć privrednika neizostavna više od 10 godina



Saradnja s privrednicima u Tešnju traje već desetak godina i za to vrijeme je kupljeno mnogo medicinske opreme.

“Zadnju akciju koju smo uz pomoć privrednika realizovali je kupovina novog CT uređaja, a prethodnih godina smo opremili brojne odjele”, govori naš sagovornik te dodaje: “Procijenili su da kvalitetna zdravstvena usluga daje sigurnost, a toga nema bez dobre opreme i dobro educiranih ljudi. Zauzvrat bolnica radi sistematske preglede za određene privredne subjekte po našim aranžmanima kao znak zahvalnosti i mi smo jako sretni da imamo oko sebe takve ljude”.

Za kraj razgovora Sejdinović je dodao kako je projektom energetske efikasnosti, kojim je opremljena bolnica sredstvima Svjetske banke u iznosu od jednog miliona, ostvarena dodatna ušteda, a sredstva su usmjerena na druge stavke.

U narednom periodu cilj Opće bolnice u Tešnju je razvijanje medicinskih kadrova, osavremenjavanje i opremanje službi te zapošljavanje stručnih kadrova.

zosradio.ba/klix.ba

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818 NAPOMENA: PUTEM OVE FORME SE NE MOŽETE PRIJAVLJIVATI NA OGLASE ZA POSAO. MOLIMO VAS DA KORISTITE MAIL ADRESE NAVEDENE U OGLASIMA.


Povezani postovi

Privremena obustava saobraćaja Tešanj-Medakovo-Tešanjka

Obavještavaju se građani sa područja općine Tešanj da će...

Poboljšanje infrastrukture u Poslovnoj zoni Mravići

U proteklom periodu, u Poslovnoj zoni Mravići realizirane su...

Apel za dobrovoljne davaoce krvi: u Tešnju Hitno potrebna krvna grupa A+

Crveni križ Tešanj upućuje hitan apel za dobrovoljne davaoce...

BOLAN IMA SAMO JEDNU ŽELJU, A ZDRAV IH IMA 1001! – PRIČA ONKOLOŠKOG PACIJENTA IZ TEŠNJA

Poštovana gospodo na vlasti, znam da vam u ovoj...