Tešanj: Za sanaciju i održavanje puteva izdvojeno preko 330 hiljade KM

/

Danas su u Općini Tešanj nakon provedene javne nabavke potpisani ugovori za ljetno održavanje puteva na prostorima ove općine. Za ove ugovore će biti izdvojeno oko 330 hiljada KM, a radove će ovisno o zadacima iz ugovora izvoditi firma ”Doboj-putevi” ili konzorcij ”KM Gradnja/Inter”.

Kako je pojasnio Načelnik općine Tešanj, na prostoru Općine, održava se oko 230 kilometara asfaltiranih puteva i oko 200 kilometara makadamskih puteva, što znači da Općina Tešanj održava oko 430 kilometara puteva tokom godine. Realizacijom ovih ugovora će biti izvršene potrebne sanacije i uređenja puteva. Kako nam je rekla Saća Prnjavorac, direktorica firme Doboj-putevi ova firma je spremna za početak radova koji su obuhvaćeni
Ugovorom.

Danas je osim ugovora za održavanje puteva potpisan i ugovor o uređenju Poslovne zone Glinište.

”To je u stvari formiranje preostalog dijela trase od 550 metara i mi ćemo sa ovom fazom imati formiran put širine 12 metara od Alpine Bromy-ja skroz do nekadašnjeg izbjegličkog naselja. Mi smo dosada u Poslovnu zonu Glinište uložili skoro 1,5 miliona maraka. Sad ćemo imati formiranu saobraćajnicu, a osim ovih radova za koje očekujemo da će biti završeni do 15.maja u ovoj godini planiramo ugovoriti gradnju kanalizacije kao nastavak
gradnje kanalizacionog sistema na prostoru općine Tešanj. Već smo pripremili određene projekte za asfaltiranje koje bi trebalo da košta oko 400 hiljada KM, sve do trenutka dok ne budemo mogli slobodno normalno putovati tom saobraćajnicom i dok ne dovedemo investitore naš posao neće biti završen.” – rekao je Općinski načelnik Suad Huskić.

Kao najpovoljniji ponuđači izabrani su ponuđači za Lot-1: Održavanje asfaltnih cesta i ulica – “DOBOJPUTEVI” DD Doboj Jug sa cijenom od 163.674,50 KM (bez PDV-a) odnosno 191.499.17 KM sa PDV-om a za Lot-2: Održavanje makadamskih cesta – grupa ponuđača KM-GRADNJA doo Tešanj i INTER doo Tešanj sa cijenom od 120.250,00 KM (bez PDV-a) odnosno 140.692,50 KM sa PDV-om.

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818 NAPOMENA: PUTEM OVE FORME SE NE MOŽETE PRIJAVLJIVATI NA OGLASE ZA POSAO. MOLIMO VAS DA KORISTITE MAIL ADRESE NAVEDENE U OGLASIMA.


Povezani postovi

Doboj Jug: Isplaćena pomoć učenicima za nabavku udžbenika

Općina Doboj Jug uplatila je iznos od 50,00 KM...

Šemsa Mujaković: Veliko interesovanje žena za Asocijaciju poslovnih žena BiH

Na 18. Međunarodnom sajmu privrede u Tešnju, Šemsa Mujaković,...

Općinski načelnik Mirnes Tukić posjetio firmu “METAL LAND”

Općinski načelnik Mirnes Tukić nedavno je posjetio firmu "METAL...

Jasne poruke Sajma u Tešnju: Cilj svih treba da bude jaka privreda

U organizaciji Udruženja privrednika „Biznis centar“ Jelah-Tešanj, danas je...