DOBOJ: Djeca putuju u Istanbul

/

Pedesetak djece iz socijalno-ugroženih porodica iz Doboja otputovaće danas u petodnevnu posjetu Instanbulu. Ugodan boravak u Turskoj, mališanima je poželio i gradonačelnik Obren Petrović, koji im je pred polazak na put uručio džeparac.

– Važno je da djeca iz Doboja posjećuju druge gradove i države, i upoznaju se sa različitim kulturama, i ta znanja prenose na lokalnu zajednicu u kojoj žive. Zahvaljujući organizaciji gradova iz Istanbula, ambasadi Turske u BiH, mališani će besplatno boraviti u Instanbulu.

Djeca će u Tursku putovati u pratnji socijalnog radnika, pedagoga, pshiloga i jednog medicinskog radnika. U planu je da posjete kulturno-istorijske objekte i obrazovne institucije.

Kada je u pitanju bezbjednosna situacija, organizatori putovanja su istakli da roditelji nemaju razloga za brigu.

zosradio.ba/dobojski.info

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818 NAPOMENA: PUTEM OVE FORME SE NE MOŽETE PRIJAVLJIVATI NA OGLASE ZA POSAO. MOLIMO VAS DA KORISTITE MAIL ADRESE NAVEDENE U OGLASIMA.


Povezani postovi

Doboj Jug: Isplaćena pomoć učenicima za nabavku udžbenika

Općina Doboj Jug uplatila je iznos od 50,00 KM...

Šemsa Mujaković: Veliko interesovanje žena za Asocijaciju poslovnih žena BiH

Na 18. Međunarodnom sajmu privrede u Tešnju, Šemsa Mujaković,...

Općinski načelnik Mirnes Tukić posjetio firmu “METAL LAND”

Općinski načelnik Mirnes Tukić nedavno je posjetio firmu "METAL...

Jasne poruke Sajma u Tešnju: Cilj svih treba da bude jaka privreda

U organizaciji Udruženja privrednika „Biznis centar“ Jelah-Tešanj, danas je...