Pozitivna priča: Muhamed Krdžalić – mladi uzgajivač golubova

/

U vrijeme digitalnih tehnologija, kada roditelji obično muče muku sa najmlađima, zbog silnog vremena provedenog na internetu svakako da ima i onih svijetlih primjera. Jedan od njih je i Muhamed Krdžalić, iz Tešnja. Ovaj četrnaestogodišnjak aktivni je član Udruženja za uzgoj i zaštitu sitnih životinja u Tešnju. Treća je godina kako je član Udruženja, a kroz članstvo rodila se ljubav prema uzgoju golubova.

Prema njegovima riječima u njegovoj golubani se nalaze: ”Orijentalni prevrtači”, ”Turske takle” (mardini) i izložbeni golubovi ”Makedonski ružani” koji su mu donijeli mnoštvo pehara i diploma. 

Na pitanje koji mu je pehar najdraži kaže: ”Moj prvi i najdraži pehar je osvojen na Državnoj Izložbi u Zenici 2016 godine.”

”Zatim sam izlagao u mnogim drugim gradovima kao što su: Ljubuški, Bugojno, Čapljina, Tešanj. I dalje ću nastaviti sa držanjem golubova i nadam se osvajanju novih pehara i diploma.” – ističe simpatični Muhamed Krdžalić.

O ljubavi prema golubovima Muhamed je rekao kako je golubove zavolio zato što ga čine sretnim i imaju posebnu draž kada je u njihovoj blizini i kada se druži s njima, te dodaje: ”Moji golubovi su više od hobija, moji golubovi su sastavni dio moje svakodnevnice i moga života, jer ne prođe ni jedan dan da nisam u njihovoj blizini.”

Iskoristio je i priliku da se zahvali Udruženju za uzgoj i zaštitu sitnih životinja u Tešnju na zahvalnici koju je dobio za posebno zalaganje na posljednjoj izložbi u Tešnju.

Muhamed je samo jedan od svijetlih primjera na prostorima gdje živimo, ako poznajete nekog sličnog u vašoj blizini kontaktirajte nas, kako bi zajedno ispričali njihove priče.

Rifa Vilašević/zosradio.ba

Ukoliko imate vijest a želite to podijeliti s nama pošaljite nam sadržaj putem kontakt forme. Ako imate najavu događaja ili poznajete neku osobu o kojoj biste voljeli da čitate budite slobodni da nas kontaktirate. Osim kontakt forme Vaše materijale možete slati i putem vibera na broj 061/388-818 NAPOMENA: PUTEM OVE FORME SE NE MOŽETE PRIJAVLJIVATI NA OGLASE ZA POSAO. MOLIMO VAS DA KORISTITE MAIL ADRESE NAVEDENE U OGLASIMA.


Povezani postovi

Poboljšanje infrastrukture u Poslovnoj zoni Mravići

U proteklom periodu, u Poslovnoj zoni Mravići realizirane su...

Apel za dobrovoljne davaoce krvi: u Tešnju Hitno potrebna krvna grupa A+

Crveni križ Tešanj upućuje hitan apel za dobrovoljne davaoce...

BOLAN IMA SAMO JEDNU ŽELJU, A ZDRAV IH IMA 1001! – PRIČA ONKOLOŠKOG PACIJENTA IZ TEŠNJA

Poštovana gospodo na vlasti, znam da vam u ovoj...

Asima Halilović: Trenerica, sutkinja, ali i uspješna studentica – kako spojiti streljaštvo i mašinstvo

Asima Halilović, mlada i uspješna sportistkinja iz Tešnja, može...